Xicato LED moduliai

Kažkur renovuoja parduotuves ir keičia “mėsos” lemputes. Ten pagrinde stovi Philips HID lemputės, nuo 30 iki 75W. Tačiau kalba eina ne apie jas. Tobulėjant technologijom, atsirado LED lemputės. Jos beveik amžinos, tačiau jos genda. Ir tokiose lempose pačių lempučių nepakaitaliosi. O dėl gedimų… nu kondensatorių senėjimo niekas neatšaukė… Štai bendram Xicato XSM standartinės serijos datašyte parašyta:
Color Consistency – Maintained: C3 50,000hrs.
Lumen Maintenance: L80 50,000 hrs.

O kaip manot, kas parašyta “draiverio” kondensatoriaus datašyte? Tiesa, ten ne paprastas “kinas”, o Rubycon ZLH serijos kondikas. Ką rašo:
Load Life : 105°C 6000∼10000 hours.

Atspėkit ar kai kurie šie LED prožektoriai nemirksi? 🙂 O jei mirksi, tai jie keliauja į šiukšlyną.

O kai kurie netgi švyti, jei dirba kiek geriau aušinamam režime:
Xicato XSM8040-100/A2D

Čia nurengti prožektoriai. Matosi tik esmė:
Xicato XSM8040-100/A2D

Pačio LEDo negalėčiau išardyti nes naudojamas “trikampis” užsuktuvas. Ar egzistuoja atsuktuvas aš nežinau.
Xicato XSM8040-100/A2D

Apie pačius LED. Tai Xicato XSM serijos LED moduliai, tačiau kažkokie papiktinti, nes galingumas didesnis, o internetai greitai nedavė lipduko patvirtinimo: XSM8040-1000/A2D 36V/0.7A MAX. (vienas XSM8030-1000/A2G – šiltesnės spalvos 3000K)
Tą patį sako ir draiveris- 25W.
Konstrukcija kiek kitokia nei pas paprastus “kinus”- čia pats LED geltonumas padengtas stikliuku (pas daugeliu kinų- minkštas gelis po plastiku). Jei teisingai supratau- remote phosphor, t.y. mėlyni LED neliečia tos geltonos masės ir jos neperkaitina (gal meluoju). Pačių LED elementų nesimato. Panašiems moduliams deklaruojama IP66, darbinė korpuso temperatūra- 90°C (tikrai realiai karšti korpusai net su tais radiatoriais).
Reflektoriai prisisuka “bajonet” (Bayonet mount) ir padaryti kogero iš metalo.

Garažo apšvietimui kaip tik.

14 replies on “Xicato LED moduliai”

  1. Taigi cia asm/jis varztai, “anti-theft” tipo 😀 nelabai matau ko ir vogti cia. bet philipsas laaabai megsta situos varztus deti, kazkoks bispridielas kaip apple su savo pentalobiniais screwsais

  2. o siaip betkoks stiprus plonas ir mazas minusinis lengvai atsuka situos 😉 situos kancerogenus iskart i siuksline ir pakeist normaliais

  3. Triwing atsuktuvo antgalių, kažkadais būdavo net senukuose. Lemonoj, panašu, iki šiol yra, tik kaina O_o [lemona linkas]. Praverčia visokios arbatinukus ardant ar panašią įrangą, kur privaloma apsauga nuo “namų meistrų”.

  4. galima sakyti, kad ne. Beja, kažkas netikrina savo pašto arba nurodo neteisingą. Laiškai galėjo ateiti ir iš gmail.

    LED be stikliuko
    čia vienas LED paardytas ir pašalintas geltonas stikliukas.

  5. Yra senukuose ir lygtais lidle papiktintuose rinkiniuose tu trikampiu atsuktuvu. Kaip taisykle 1idomus antgalis ir mase tu paciu vienodu.

  6. O del mesos tai menkas juokas ten matyt reikalavimai pns kaip prie,, mesos,, operacinese. Ir vienu ir kitu atveju del nepakankamo Ra (kas parazitiskai paplite lt platinamuose led) gali buti arba jau yra letalus reikalas. Ty nesuprasi ar tos mesos pazaliave jau ar dar ne

  7. Buvo keli tokie, deja tepavyko išgelbėti tik vieną pilną prožektorių ir du LED moduliukas. Maitblokių nepavyko…

    3000lm
    Jei Xicato daro tą pačią sistemą markiravime, tai 3000lm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *