Laikas bėga, intelinė dilema ir nauji 2020 metai

Jo, laikas bėga. Rodos pirkau naują kompą, o dabar jo lygio procesoriai jau mėtosi šiukšlyne. Kraupu.

i core CPU pasirinkimas
Stulpeliais:
A: i3-2100 @3.1GHz
B: i5-2400 @3.1GHz
C: i5-2500 @3.3GHz
D: i3-3220 @3.3GHz
E: i3-4130 @3.4GHz
F: i3-4330 @3.5GHz

… mano dabar kompe naudojamas CPU tai iš C stulpelio. Niekšai, kojyčių kiekį pakeitė per tą laiką, ir man nebetinka nauji. Jei kam reikia dovanai CPU, kreipkitės.
Procesorių palyginimas iš intelio puslapio.

Arba radau tokį:
Intel® Core™ i5-4690
Intel® Core™ i5-4690

Aišku dar liko “bitkoinininkų” motininės su silpnais procesoriais, bet daug PCIe slotų…

Tačiau motininėje per mažai man slotų ir SATA lizdų…

Ta proga ir sveikinu visus su naujais, 2020 metais. Ir kad tik tokios, intelio pasirinkimo problemos sunkintu jus ateinančiais metais.

9 replies on “Laikas bėga, intelinė dilema ir nauji 2020 metai”

  1. Damn, atrodytų dar ne taip seniai už du naudotus i5-4690 mokėjau po 100€, o čia tiesiog “radau”…

  2. 2017 pas vilninius pirikupus pirkau uz 16 eur intel dual cora d945 :))) tiesiog toks maksimaliai tiko senai motinai…
    nenuleido nei 1 eu…
    db nekyla rankos terliotis…vaiku telefai uz desktopa gaunasi bent 3x galingesni… senstam kartu su turima technika(srotu)

  3. Na 2018 gale naudotą i7 3770 (ne s, ne k) Vokietijoje pirkau už 73 €. Dabar akį užmečiau pas skelbiu.lt perekupus – 95 €. Vat ir 2020. Vintažas nenuvertėjo.

  4. Šiaip “Litovcai” iš “skelbiu” ir panašiai yra astronomai. Dar nieko padoraus nesugebėjau nusipirti per Lietuviškus skelbimus. Nes kainos didesnės nei pirkti UK/GB/DE/FR ir pan naudojant virtualų adresą. Kiek derėjausi, tai arba “pizdabolai” arba “kosmonautai”- matyt įsivaizduoja, kad pardavinėja ekskliuzyvus. Todėl tenka pirkti užsieniuose. Ten bent žmonės laikosi žodžio.

  5. Būtent, darau tą patį, pirkt ar parduot tose rinkose visapusiškai džiugina. Net jei tai vietiniai skelbimai be feedback, o mokėjimas pavedimu. Kai koks vokietis netikėtai grąžina 0,85 €, nes siuntimas kainavo truputį pigiau nei tikėjosi tai nėra net abejonės, kad gausi tikrai tą dėl ko ir sutarei. O dar ir komunikavimas dažniausiai malonus. Tad mūsų mažai rinkai dar yra kur tobulėti…

  6. Būtent iš Vokiečių pirkau vieną kompą, tai sudėjo VISKĄ ką rado: senas disketes, joystikus, laidus visokius, instrukcijas. Nors skelbime buvo tik kompas. Dar pirkau iš UK, iš “heart foundation fund” (tipo labdara). Tai buvo kompas patikrintas, ir ant 220V kištuko užklijuotas naujas patikros lipdukas- tipo saugu kišti į rozetę (pas UK ten yra toks bzikas). Kitas anglas nupjovė anglišką rozetę ir prisuko naują mūsiška. Ir kur jis anglijoje ją rado?

  7. Top “bajeriai” išgirsti iš žmonių kurie norėjo dovanai CPU:

    1. Ar galėtumėt supakuoti ir išsiųsti į mano miestelį per autobusą?
    2. Gal galite padovanoti ir motininę su RAM?
    3. Ar patikrinote šiuos CPU?

    Todėl biški paaiškinu. Pirmiausia viskas jau išdovanota. Antriausia ir svarbiausia- dovanojamui arkliui į dantis nežiūroma. O ir “dykai” gaunasi, kad man nereikia nei tikrinti, nei komplektuoti nei pakuoti, nereikia duoti garantijas, nei važiuoti kur nors ar net nereikia laukti kurjerio. Nes net laukimas to kurjerio užima laiką. O laikas brangiausias pasaulyje resursas. Man, kaip sakė Tonny Soprano iš panašaus serialo, gal geriau eiti į kiemą ir deginti skruzdeles su padidinimo stiklu, nei rūpintis šia labdara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *