Ultra hipster foto insta aparatas

Fotkinimas su mobiliu telefonus tai trendas, tačiau fotkinimas su kokiu nors Fuji Instax irgi jau laikyčiau trendu tarp hipsteriu. Tačiau jei hipsteris turi smegenų ir biški pakaupęs elektroninio gėrio… (Nu, yra toks žanras, fantastika vadinasi. Nes kad hipsteris turėtu smegenų… 😛 ).
Taigi, jei netikras hipsteris nori iškristi iš trendo ir daryti tokias “insta” nuotraukas:

hipster photo fotografija juodai balta

Kokie reikalavimai:

  1. Ne trendas
  2. Juodai baltos
  3. Insta (ne instagraminė, o “momentinė” nuotrauka)
  4. Ultra žemos rezoliucijos ir grūdėta
  5. Super manualinė (reikia reguliuoti visokius ryškumus ir diafragmas)
  6. Mūdinė

Viskas labai lengvai pasiekiama Levo braindumpe. Reikia tik pereiti per spintas, garažus ir sandėliukus.

Jamam kamerą:
juodai balta video kamera su teleobjektyvu ir statyvu
Būtinai juodai balta video kamera, be IR filtro (nes reikia mood nuotraukų su baltais augalų lapais). Pageidautinai pagaminta prieš kokius 15 metų. Prie jos prisukam Tele objektyvą- šitas tai tikrai turi būt senesnis nei 40 metų. Su rankine diafragmą ir uždulkėjusia optika. Taip pat reikialingas Velbon trikojis, originalus, made in Japan, kažkur taip 1980 metų (Algirdukai! Atsimeni? Atgal negausi).

Dabar prie video signalo prisijungiam:
mitsubishi p91 printeris foto
Mitsubishi P91 video printeris. Tikrai kiekvienas tokį ras savo sandėliukyje. Nes kai sugenda tavo senas ultragarso diagnostinis aparatas, tai reikia viską kartu išmesti. Nu gerai, man pasisekė, bet šito daiGto kaina kažkur 150€ eBay aukcionuose. Panašiai kaip tas Instax foto aparatas.

Dar reikalingas vienas komponentas- televizorius. Aš norėjau čia pritaikyti durų video telefoną, su kreivu kineskopu, tačiau kažkur aš ji numečiau. Todėl panaudojau labai trendinį daiktą- LCD televizorių. Tai labai “įprasta”, “nuvalkiota” ir “trendiška”, tai jo nuotraukos nedėsiu. Geriau dar kita printerio nuotrauka.

video printer mitsubishi p91 as hipster insta photo mashine

Ar viskas atitinka duotom užduotim? Tikrai ne trendas. Juodai baltas. Iškarto unikali nuotrauka. Žemos rezoliucijos- video signalas kažkur ten 500×250 pikselių eina. O grudėtumas gaunasi jei užsuki diafragmą, o video kamera bando užkelti video signalą. Taškeliai super. Taigi ir supermanualinė. O moodas, kai jau sakiau, gaunasi, kad nėra infraraudonų spindulių filtro.

7 replies on “Ultra hipster foto insta aparatas”

  1. Kaip tik neseniai radau, kad žmonos hibridinis fotikas visai gerai IR dirba, nes nuo Pentax K100D laikų tuo žanru nelabai beužsiėmiau.

    Šitą užskaitau, gera mintis.

    O pas tamstą tokiame turtingame šiukšlynėlyje nėra karatis kokio nors daiGto gebančio SWIR matyti?

  2. Deja nieko gero, kas eitu link to niekada nebuvo pakliuvę. Nors ne karta keliavo technika iš visokių pasieniečių.

    Dabar galvoju, kad gal reikėtu įdėti IR PASS filtrą, panašų kokį dėjau prie web kameros ir rašiau labai senai.

  3. Aha, ant tokios kameros hot mirror tipo filtras būtų tikrai faina, tas mood’as tada dar labiau išryškėtų.

    Pas mane dabar ta SWIR svajonė neišpildytas (spektro) tarpas. NIR (near infrared) ir termovizija jau visai pasidžiaugiau. Bet niekaip nieko paprastam useriui įkandamo nerandu, naudotos technikos irgi kažkaip nelabai toj srity.

  4. Turiu savo sandėliuke lygiai tokį patį printerį, ir tokią juodai baltą kamerą. Įdomus daiGtas. Kažkada buvau pajungęs, prisifotkinau, pakol pasibaigė popierius. Gal Levas žino kur būtų galima įsigyti tokio popieriaus ruloniuką?

  5. Manau pigiausiai iš ebay, fokiškai “druckerpapier mitsubishi videodrucker”, angliškai neranda šiuo metu (iš anglijos nėra, o importuoti iš amerikės neapsimoka).

  6. Kažin ar verta užsakinėti, vien tam, kad pažaisti. O pats printeriukas ir dabar vertę turi. Gerai, kad neišmečiau jo tada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *