SSR skrodimas

Veikė viena tokia relė, veilė, o poto neveikė. Rėlė ypač sena, gal kokių 80-tųjų praeito šimtmečio laikų, tai dar neužpilta kompaundu. Kaip tik patogu išskrosti ir parodyti, kad viduje minimaliai detalių ir rėlių kaina dirbtinai užkelta.

SSR rele kodak
Labai jau silpna relė, tačiau prabangus gamintojas. Gal net “made in USA” iš tikro. Tačiau ji numiro. Numiro tyliai, be ugnies ir dumų. Paprasčiausiai apkrova pradėjo nebeveikti.

Skrodimas paprastas:
SSR rele kodak
Korpusas, valdymo ir filtravimo grandinė, dar korpusas, simistorius, metalinis pagrindas su berilio keramikos (ar panašias) izoliacija. Buvo dar balto tepaliuko, bet nuvaliau.

Visi trys rezistoriai, DALE, 47omų. Sveikas tik centrinis. Kiti rodo begalinę varžą. Kondensatorius gal geras, simistorius (PH 655-203) lygtai nesprogo, o mikroschema (4kV izoliacinė SSR valdtmo, DP61K-655202 liko nepatikrinta).
Žemojoje pusėjė lygtai veikia, nes skambinasi kaip diodas. Ten tos mikroschemos dalis, rezistorius ir kažkas TO-92 korpuse su skaičių virtine, bet ne pavadinimu (655201).

Manau brangiausias šiame rinkinyje tai Kodak vardas ir korpusas. Visą kitą- centų vertės. Ir matyt didelis tiražas, nes viskas turi savo kodą: 6552xx. Gerai, kad dar rezistorius ir kondiką “neužkodavo”.

3 replies on “SSR skrodimas”

  1. na jei atpažįstu gerai tai rezistoriai vishay dale cmf55 serijos. nebent seniau kitaip atrodė. Šiaip ne tokie jau ir pigūs lyginant su standartiniais. vienetas dabar kainuoja apie 1 eu. Ir jei paklausyti audiofilų, vieni geriausių iš rezistorių aplamai. pasiekia iki 0.1% paklaidą, metal film, 50 ppm/°C ir labai mažo triukšmingumo. tad jei dėl rezistorių teisus esu, daiktas labai kokybiškas.

  2. Taip, yra toks parametras. Kaip pasireiškia pas rezistorius aš nežinau.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Johnson%E2%80%93Nyquist_noise

    Savo schemose girdėjau elektrolito šnypštimą. Pakeitus į tantalinį, schema užtilo.

    Gera citata:

    A large value resistor lying on your desk will not arc and spark from unlimited self-generated noise voltage. Stray parallel capacitance will limit the bandwidth and the total voltage. Similarly, the high noise voltage you might imagine on insulators is shunted by parallel capacitance and the resistance of conductors around them.
    -Bruce Trump, EDN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *