Vasarinis kompiuterizacijos kabinetas

Visdėlto gerai, kad jubiliejaus proga prataškiau pinigus….
Akvariumas fazendoje
Kai tik prasidėjo “Lietuviška” vasara, su nuostabiais ilgalaikiais lietumis, šis akvariumas iškarto parodė savo naudą. Vienintelė bėda- “pas šiaučių batai kiauri”- oranžinis prailgintuvas be įžeminimo laido, todėl kompiuteris biški krato. Ne tiek, kad suveiktu srovės nuotėkio rėlė, bet jei prisiglaudi su dilbiu prie kompo metalinės detalės, tai kanda.

Kažkaip nėra noro kažką konstruoti, tai kiek paprogramavau. Ir žaidžiau senus kompiuterinius žaidimus: XCOM (openxcom) ir Assassin’s Creed pirmą dalį.

5 replies on “Vasarinis kompiuterizacijos kabinetas”

  1. Galimai kratys, net jei įžeminsi, nes maitblokyje yra toks X2 kondikas tarp apvijų ir per jį persiduoda 315V pp.

  2. Algi, gal supainiojai su Y klasės kondiku kuris eina nuo “gyvos” grandinės iki PE gnybto. X ar X2 stovi tarp L ir N, ir nieko neįtakoja. Dar papildomai, čia nešiojamas kompas (ir šiuolaikiniuose stacionariuose tas pats)- čia dar stovi ir PFC grandinė, todėl ir maitblokio schema kiek sudėtingesnė.

    Trumpai apie X ir Y kitiems:

    X – kai trumpijasi, gali išsprogdinti saugiklį, nes jam leidžiama trumpinti dėl per didelės įtampos. Ir jam leidžiama trumpintis tik be gaisro.
    Y – kai būna viršįtampis, jis turi likti kondensatoriumi (su kitais parametrais), bet draudžiama likti susitrumpinusiam- kad apsaugoti žmogų nuo elektros smūgio.

    Skaičiukas prie klasės rodo maksimalią įtampą prie kurios jis dar lieka savo klasėje. Nes jei trenks tikras žaibas, tai niekas negali garantuoti, kad X-as neužsidegs, o Y-kas liks “atviras”.

  3. Tikrai taip, Y. Prisnūdęs rašiau ir supratau jau papostinęs, bet pataisyti galimybės juk nėra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *