Prabangus mikrofonas

Kartais būna keistų sutapimų. Rašiau apie išmesta transyverį UP2NV. Ir jam reikėjo kokio nors mikrofono testavimui (Morzės raktą padariau iš senos kompiuterinės pelės). Ir visiškai netikėtai, visiškai nesusije su praėjusiu išmetimų į supirktuvę atnešė dieduko palikimą*. O ten tarp visokių daikčiukų mėtesi ZETAGI MB+9 mikrofonas. Aišku jis buvo kiek patobulintas ir pagal jungtis buvo sujungtas su Kenwood radijo stotim- kažkoks mistinis savadarbis modulis kuris generavo kažkokį toną (dar nepaleidau).

ZETAGI Italy MB+9
Laimei viduje rodos nieko nebuvo pritobulinta, tai pagal originalias schemas pajungiau laidus ir lygtai veikia.

Gavosi toks komplektas:
ZETAGI Italy MB+9 ir UP2NV
Jau teoriškai galima bendrauti su pasauliu, tik su mano antena, tikriausiai girdėtu tik Kauniečiai.

*) Dieduko palikimas – tai labai liūdnas terminas. Jau ne pirmą ir ne paskutinį kartą žmonės atneša kažkieno per gyvenimą kauptus daikčiukus. Dažniausiai tai būna niekam nereikalingi daikčiukai, kartais įrankiai, išlituotos ir gražiai surušiuotos radijo detalės, varžteliai. Ir tai dažniausiai kokio nors radijo ar elektronikos megėjo, per jo gyvenimą kauptas turtelis. To turtelio žmogus neturėjo kam perleisti ir po mirties giminės dalį gal išdalino, o dalį dažniausiai išmeta. Nes diedukui tai buvo lobis, o visiems kitiems- niekalų kalnas.

2 replies on “Prabangus mikrofonas”

  1. “Roger beep” – čia gali būti perėjimo į priėmimą signalas, kad nesakyti “Прием”… Dar būna subtono generatoriai, kad imtuvas atsidarytų tik nuo savo tinklo korespondento siunčiamo signalo.

  2. Modulio aš neparodžiau- jis nesusijęs su mikrofonu. O “roger beep” tai taip, jis pypteli kai atleidi siuntimą. Tik dėl schemos senumo ir batareikos silpnumo jis kiek blogai veikia- naudojama rėlė TX uždelsimui. Ir ta rėlė matyt turi blogus kontaktus.

    Ir taip, tas modulis turi kažkokį tono formuotoją.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *