Ultra prabangi klaviatūra

Tikriausiai kas keliavo oru, atpažins šias klaviatūras. Tai industrinio lygio klavietūra, su “cherry” klavišais ir papildiniais.

kbd

Tai parodo ir tas, kad windows labai apsidžiaugė, kai pajungiau prie kompiuterio.

kbd

Tai multi prietaisas- klavietūra, pelė, magnetinių kortelių skaitytuvas (4 takeliai), optinis skaitytuvas (nuskaito ir OCRiną tekstą iš asmens dokumentų, kur daug “< <<" prispausdinta. Taip pat, čia yra USB į RS232 perėjimas ir dar, šiame konkrečiam modelyje, ultra lėtas ir limituotas USB hubas. kbd
Klavietūra sena, todėl elektronika kiek archaiška. O jos softas iš viso tragiškas. Teoriškai, viskas pajungta kaip serial portai (pelė ir klavietūra- HID). Tačiau naudoja specialius draiverius, todėl nei OCR, nei kortelių spausdintuvas neišlenda kaip standartiniai įrengimai. Spec draiveriai ir specialus softas konvertuoja informaciją į dar vieną, virtualų COM portą. Tada jau galima nuskaityti informaciją iš kortelių ar OCR. Informacija užteršta “tarnybiniais” duomeninis ir nėra patogi naudotis. Panaši bėda ir su 2D skaneriais iš to pačio šaltinio- be rimto hackinimo nepanaudojama buityje.

kbd
Optinė “akis” kuri skaito dokumentus. Ten yra ir LED pašvietimas.

kbd
Deja tik toks detektorius nuskaito vaizdą. Daug pixelių čia nesurinksi.

kbd
Magnetinė galva su 4 takeliais. Nuskaitė visas turėtas magnetines korteles, pradedant mokėjimo kortele, baigiant maximos nuolaidų kortele. Mano Ačiū kortelė labai prastai skaitosi pačioje parduotuvėje. Tačiau problema tikrai ne kortelėje, nes šita klavietūra puikiausiai skaitė duomenys bet kaip braukiant- ir greitai, ir lėtai ir bet kuria kryptimi. Manau pačioje maksimoje skaitytuvai užšikti ir sudrožti.

Man patiko tas USB hubas, kuris nors ir labai lėtas bet leido prijungti kad ir pelę prie klavišų. Ši klavietūra buvo su nulaužtu klavišu, tai kai ardžiau, viska sulaužiau. O be reikalo, kitos klavietūros neturi USB hubo. Jos kiek naujesnės ir supaprastintos:
kbd
Matosi, kad vieta USB jungtim paruošta, bet neužpildyta.

Pats mygtukas:
kbd
Tai pilnavertis mechaninis mygtukas ir diodas. Diodas naudojamas dėl klavišų akordų- taip apsaugoma nuo “vaiduokliavimosi”, kai nuspaudus kelis klavišus vienu metu, kai kurios kombinacijos taip suveikia, kad perduodami ir nenuspausti klavišai. Diodas izoliuoja individualius klavišus. Kaip ši problema sprendžiama plėvelinėse klavietūrose aš nežinau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *