Šiaudelius uždraudė ble…

Biški peršalau (tikriausiai ne omikronas), tai piktas kaip širšalas. Bet kas greitai suerzina. Kad išlieti pykti, biški pabambėsiu.
Mane užpiso humanitarai- ekologai. Neapkenčiu. Išsaugokim gamtą, uždrauskim plastikinius šiaudelius. Ne padarykim plastiką “biodegradable” kaip visokie plastikiniai maišeliai, bet iš viso uždrauskim. Ir tuo pačiu, prieš kelis metus visi humanitarai sakė, koks geras daiGtas yra spineris, kaip jis lavina autistiškus vaikus (ir hipsterius)… Beja, penktadienį vienai jaunai tetai parodžiau spinerį ir ji nesuprato kas tai… Ogi pažiūrim į konkretų modelį:

spineris ble
Jis labai lavina kažką, super priemonė ir panašiai. O dabar pažiūrom giliau. Pirmiausia pakuotė- gerai popierius. Jį galima perdirbti arba sudeginti. Korpusas- plastikas. Ji galima perlydyti į gėlių vazonėlius ar gulinčius policininkus.

O va, šitą:
spineris ble
Šis spineris kažkada švytėjo spalvotais LEDais… Kiekvienas spineris tai vienas guolis (geležis persidirba) ir TRYS! PCB su batareikom.

spineris ble
Va taip, paimti tas batareikas iš sukišti kokiam ekologui į šikną.

13 replies on “Šiaudelius uždraudė ble…”

  1. Del tu ‘biodegradable’ tai yra nemazai kontraversiju – jie suyra i mikroplastika, kas yra naujausias eko siaubas (asmeniskai skeptiskai ziuriu nes nera daug dideles zalos irodymu). Beje arbatos pakeliai irgi dauguma yra is plastiko…

    Namuose labai gerai sueina silikoninai arba metaliniai siaudeliai.

  2. Nežinau ar “humanitarai-ekologai” kalti, kad didelė dalis žmonių neturi sveiko proto ar fantazijos (įsivaizduoti kur tai atsidurs) ir mėto šlamštą kur papuolė. Mane pvz. siutina situacija prie konteinerių kai žmonės įstengia kažką nusipirkt ir parsivežt, bet kai nusikratyti tai teįstengia 5 m panešt ir numest, kur kažkas išdraskys, sudaužys, etc. Dar blogiau, kad ne tik mėto, bet ir noriai impulso pagauti perka kažkokius niekam nereikalingus niekus. Šiais laikais sunku suprast kas ką rašo. Gal rašė eiliniai vadybininkai apie šitų reikalų “naudą”. Absurdas yra viso to lochatroninio šlamšto “radau aliexprese už 1$ 100 vnt, reikia pabandyt” siuntimas per pusę pasaulį.

  3. Pagal greitai permestą straipsnį plačiajame internete.. Šiaudeliai uždrausti dėl to, kad jie yra maži, lengvai praryjami gyvūnų, paukščių, žuvų.. ir be to kad daugiausiai jų randama jūroje. Ir galų galiausia visas tai atsiduria ant mūsų stalo su vienaip ar kitaip pusiau pairusiu plastiku.

    O kokie ten ekonaciai haipyno šitą š.. Tai neaišku, vieni vieną haipina, tokia kaip Greta Tunberg kitką haipina. Žiūrint iš kurio taško bežiūrėsi. Taip pat mažai kas kalba kad po pandemijos ne ką mažiau šiukšlių pateko į vandenyną.. Tą š irgi reiks perdirbti ar sudeginti.

    Iš tiesų įdomu, kaip tas tabletes perdirbinėja ir iš viso kiek naudingo ko išskiria iš tų AA įprastų. Neteko girdėti. O va blin apie katalizatorių “perdirbimą” tai ant kiekvieno kampo vos nekalbama.

  4. Tundbergaitę norėjo Nobelio premijai išstumti, bet už chunveibinišką agitaciją penktadieniais ne mokytis, bet mitinguoti verta Šnobelio premijos.

  5. kas perdirbinėjo turėjo minusą. Nes kažkas nepastebėjo tų batarkių. O dar rankinis išrankiojimas… Buvo sutarta su elektronikos PCB perdirbėju ir manau viskas buvo urmu sudeginta perdirbimo metu. Fabrikinis perdirbimas paprastas- arba vario arba švino lydimo krosnis ir visa ta “elektronika” sudeginama. Poto arba elektrolizė arba kažkas kitas. Buvau tokiam fabrike, Olandijoje. Mėnulio peizažas ir aukšti kaminai. Sako, kad jie “ekologiški” 🙂
    Esmė tame, kad “perdirbimas” apmokamas už pradinės medžiagos svorį. Naudingų medžiagų (atėmus perdirbimo “minimumą”) nelieka.

    O baziniai metalai ir litis nekainuoja.

  6. Kaip tik pries kelias dienas domejausi klimato atsilimo teorija. Patikrinau, CO2 tankis didesnis uz oro tanki. Todel CO2 kaupiasi atmosferos apacioje, o ne virsuje kaip piesiama oficialiose schemose. Todel abejoju ar CO2 turi itakos silnamio efektui. Ir idomiausia dalis: radau oficialu dokumenta, kuriame siuloma kaip mazinti ukiuose isskiriamo metano kieki is gyvunu ismatu tai juos skiepyti vakcina, kad maziau bezdetu ir s butu ne toks smirdus, ir netirpdytu ledynu.Other strategies to reduce enteric methane emissions rely on manipulating microbiological communities in the ruminant stomach by using vaccines. Autoriai: This report is the result of a multiyear partnership between World Resources Institute, the World Bank Group, the United Nations Environment Programme, the United Nations Development Programme, the Centre de coopération
    internationale en recherche agronomique pour le développement, and the Institut national de la recherche agronomique

  7. Taip, dėl dėl tankio jūs visiškai teisus, bet CO2 aplamai absorbuoja mažiau šiluminės energijos nei, kad deguonis ar azotas. O didėjant anglies dvideginio koncentracijai ir vyksta šiltnamio efektas. Žinoma vandens ir vandens garų geriausia. Sakyčiau labiausiai šiluminį efektą žemėje lemia vanduo

  8. Galime kalbeti skaiciais ir fizikiniais parametrais? Norejot pasakyti co2 absorbuoja maziau silumos pagal thermal capacity (savitoji siluma, silumine talpa). Co2 koncentracija atmosferoje pakilo nuo 0.03% iki 0.04% (nuo 300 iki 400ppm). Padarykime eksperimenta kuriuo buvo atrastas co2 siluminis efektas, co2 pripildyta stikiline sauleje isyla labiau. Paimame dvi apverstas stiklines, vienoje papastas oras, kitoje co2 (co2 gausime su degtuku isdegine deguoni). Neisdeginkime viso, nes pakelsime co2 21%, (tiek ore yra deguonies), o mums reikia tik 0.01% co2 padidejimo. Ar 0.01% CO2 pokytis zenkliai pakels temperatura palieku atsakyti jums patiems.

    Ir kaip co2 sudaro kepures efekta jei jis stovi atmosferos dugne, nes co2 tankis didziausias, nuo kada kepure stovi ne ant galvos o ant koju.
    O del vandens itakos sutinku.

  9. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mootral
    Paziurekite ka jie sumaste, kad del atsilimo kalti ir gyvunai kuriuos auginame ir geriame piena, karves, avys, jauciai todel sukure produkta mazinanti gyvunu metano emisijos kieki, beveik kaip automobiliams katalizatoriu 🙂 Pasirodo pagal juos zaliaja planeta naikina ir gyvunai, o ne tik fabrikai. Sutikciau jei deguonies ir atsilimo situacija butu kritine, tada verta griebtis ir siaudo. Produkta uz pinigus bandys priversti pikti ukininkus pasiremdami protokolais ir direktyvomis.

  10. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mootral
    Paziurekite ka jie sumaste, kad del atsilimo kalti ir gyvunai kuriuos auginame ir geriame piena, karves, avys, jauciai todel sukure produkta mazinanti gyvunu metano emisijos kieki, beveik kaip automobiliams katalizatoriu 🙂 Pasirodo pagal juos zaliaja planeta naikina ir gyvunai, o ne tik fabrikai. Sutikciau jei deguonies ir atsilimo situacija butu kritine, tada verta griebtis ir siaudo. Produkta uz pinigus bandys priversti pikti ukininkus pasiremdami protokolais ir direktyvomis.

  11. Kodėl toks egocentrinis požiūris į gamtą. Nu pakils biški CO2, biški pakils ir vandens lygis. Nu apsems biški Olandiją, nu ir kas? Kažkur afrikoje biški sausros bus? Nu i kas? Lietuvoje ananasus augins.
    Yra net tokia teorija, kad pakilus temperatūrai, gal net sužaliuos Sachara, kai žaliavo seniau- dėl padidėjusio oro drėgnumo prie viduržemio jūros.
    O ir CO2 kiekis istorijoje buvo didesnis, kuo daugiau CO2, tuo geriau auga augalai. Prisiminkit dinozaurinius laikus. Šiaip, CO2, tiksliau C kiekis ribotas žemėje. Ir gana didelis kiekis, kiekvienais metais prarandamas CaCO3 pavidalu vandenyno dugne. Dabar, nenaudojant tiek iškastinės anglies, tikrai galima nespėti kompensuoti kriauklelių veiklą…
    Blogiausiu atveju, išnyks žmogus. Bet gamta niekur nedings. Gamta moka keistis, va žmogus niekaip. Ypač jo piktumas, nesugebėjimas galvoti, religinis fanatizmas, noras daugintis kaip chamiakams (nors mirtingumas tikrai ne toks kaip pas chamiakus).
    Aš taip tikiuosi, kad kovidas daro kažkur gerus (gamtai) reikalus, nes ne visur žmonės skleidžia informaciją.

    Joke

    O tas mootral tai tikriausiai eilinis pinigų pumpuoklis. Tikriausiai remiasi blockčeinais. 🙂

  12. Aš kiek matau didžioji dalis “ekologinių” tendencijų neturi arba beveik neturi nieko bendro su ekologija. Pvz mados, bešvinė elektronika, elektromobiliai. Čia žinoma jei sugebi matyti toliau savo kiemo.Hint: ličio kasyklos, ličio akumuliatorių utilizavimas (tiksliau deginimas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *