Betkas su delnu ir BT

Nėra labai laiko ką nors normaliai parašyti, tai keletas randominių fotkių:
KM
O jetau, tai “keemkės”! Rusiškas ir tarybinis paladis su platina.

koaksas
Tai kažkoks koaksalinis šakotuvas. Tikriausiai galingas.

BT
(HQ-BLE-1, HMI board)
Tai husqvarnos žoliapjovės ekrano plokštė su BT. Į BT čipą (CC2640R2) supumpavau kinišką firmwarą nuo HM-18/19 modulio. Tačiau pas kinišką modulį viena TX/RX koja ne per tą piną eina, tai teko pritaikyti laidelį ir rezistorių. Arba reikia “pačinti” firmwaro binarą.
Kas per debilizmas tas BT LE, keletas programų mobiliems telefonams yra, bet nėra jokio veikiančio softo windows kompiuteriui.

14 replies on “Betkas su delnu ir BT”

  1. Oho iš kur dar tiek KM’kių prirenka.. :O Kokia išeiga iš 1kg KM?

    O Kokios čia žoliapjovės upgreidas? Robotuko? Ką duoda toks kiniško softo įpūtimas?

    Turbūt tikslinė auditorija yra namų vartotojai naudojantys dažniausiai savo išmanųjį, o ne PC, valdydami vienokį ar kitokį “smart” įrenginį, iš jų ir žoliapjovę.

  2. Iš kur žmonės traukia KM neturiu supratimo. Paprasčiausiai pas mus paskutinė stotelė, kondikai iš visokių perekūpų.
    O dėl PCB, tai buvo daug tokių (čia brokas) ir keletą susirinkau- STM3F103 su meginiu flašų, LCD ekranas, BT LE modulis. Kiniškas softas bent jau leidžia naudotis BT, nes originalus softas neaišku kaip arba visiškai nėra jo.

  3. Radau pas rusus kad 1000 vnt./ KM-4,5 – 37 g Pd; o atitinkamai 1000 vnt. KM-5 tik 10 g. Pd. Daugiausia šiuose KM konderiuose buvo naudojamas sidabras. 1000 vnt./~5g. Pd kaina biržoje šią dieną 65$/1g (aišku perekupai tiek neduoda) Hmm jeigu surenku 1000 vnt. kaip nors, o tada su šia teorine kaina 2405$ vien tik už Pd.

    Būčiau žinojęs nuo mažens gal ir būčiau rinkęs tokiai investicijai per gyvenimą 🙂

  4. km kainos svyruoja nuo biržos ir nuo pačių kondensatorių. Ypač kai kondensatoriai padirbti 🙂 Todėl pas mus, tokius kiekius (čia 10kg+) ištiriam. T.y. kondikai iškepami specialioje krosnyje (kur papildomai sudeginami dūmai) ir gaunama gryna keramika ir kojelės. Kojelės atskirai, kondensatorių “kūnelis” atskirai- sumalam ir darom ICP tyrimą. Kojelės galima sulydyti, bet ten paprastai nieko gero nėra. O pirkti pagal “markę”, “spalvą” tai jau ne mūsų rizika.
    Beja, rudi irgi brangoki.

  5. Ilga istorija trumpai, pagalvojau kad neblogai būtų nusipirkti bet kokį ZX spectrum seną
    Geriau Baltik, nes reikia išpirkti seną nuodėmę. Jaunas buvau ir dar nežinojau kas yra nostalgija. Todėl įkišau į džiuto maišą net nepabučiavęs 🙁 🙁 nes juk turėjau jau galingesnių pentiumų su ZX spectrum emuliatoriais… tai kam man tas senas “baraxlo” 🙁
    Taigi nuvažiavau į urmo blusturgį. Tikimybė rasti gal 1% po tiek metų.
    Prisižiūrėjau visokio mielo baraxlo ir, kadangi niekur ZX plokstes nesimate, pradejau klausineti prekeivių. Vienas diedukas atidžiai pažiūrėjo į mane… sako “Turėjau, bet nebeturiu. Daug jų buvo, bet didesnę vertę nei kompas platose turėjo tie žali kondikai, žinai?…. todėl karpė visi tuos konderius o plokštės į šiukšlyną”.
    Va iš kur atsiranda tokie kiekiai kondikų…. Tai negailestingų vintažinės elektronikos žudikų – barbarų su “kusačkėm” rankose darbo vaisiai 🙂

  6. Sveiki. Gal susidurete su pin kodo atstatymu? Turiu gardena uzsirakinusi robota su toki pacia plokste.

  7. Kiek suprantu, šioje plokštėje nieko nėra – tik mygtukų ir ekraniuko valdymas ir ryšis su pagrindine plokšte. Yra panašios su žymiai rimtesniu procesorium ir dar kažkokios kitos plokštės.
    Nuskaitytą firmware galiu duoti (iš STM32)-Automover firmware, bet ten nieko nėra susijusio su PIN.

    STM32F103VGT6
    Netgi tokią galiu duoti pabandyti, nes vistiek nešiu utilizuoti. Aš jas rinkau dėl STM32F103VGT čipų, bet šios lakuotos ir labai sunku naudotis. Poto pabiro jų daugiau ir nelakuotu, poto kaip ir nereikėjo. O paskutiniu metu pabėre STM32F4xx seriją. Tai iš viso nebereikia. LCD ekraniukai atburti ir galima naudoti, bet ir vėl pabėrė jų nenaudotų… Didesni biški buvo pamaišyti su vandeniu. O va šitie mažiukai, neinvertuoti išviso utilizavo 3 paletes naujų! Gamyklinėje pakuotėje. Lieka Bluetooth čipas, bet jis kažkoks kastratas.

    STm32F103VGT ir husqvarma automover
    Va kaip atrodo ta “rimtesnė plokštė” su pagrindiniu procesoriu. O šalia- mano produktas.

    automover
    Firmwarė suvaryta į mano PCB.

  8. Saviskio neturiu nuskaites, tokio programatoriaus neturiu. Labiau su arduino zaidziu 🙂 Domintu pabandymui uzdeti isitikinti ar pasileidzia. Is kokio jus krasto esate?

  9. Kaunas čia. O programatorius- arba JTAG arba ST-Link. Prie kiekvieno čipo matosi 10 kontaktų. Sudėtingoje plokštėje: BT čipas, STM32F103, STM32F469, IS25L128F turi šiuos išvadus. 95020WP neturi. Neatsimenu ar skaičiau tą mažiuką, bet naudojau savo reikmėm.

    Plokštės – gamybos brokai. Kai kur kas nors nubrėžta, kai kur net neaišku kas blogai.

  10. As is kedainiu. Pas mane ploksteje stm32f103 Programatoriu is draugo iskaulinciau, jis uzsiima auto programavimu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *