Feikas?

Konstruoju kažką ir prireikė kondensatorių. Man taip paprasta, jei esu netoli “kromelio”. Pasiėmiau ir einu iš rūsio… ir jaučiu, kad kondensatoriaus viduje kažkas laisvai juda. Pasirodė keista, todėl kondensatorių atidariau:
kondensatoriai
(EKZM500ELL821MK35S)
Vidurinis paketas mažesnis, o likusi talpa užpildyta tais pačiais guminais kamštukais. Talpa didesnė nei nurodyta, apie 900uF, su ESR irgi rodos viskas OK. Bet kodėl taip padaryta? Įdėtas kitoks kondikas ir kad gautusi panašus į kitus, panaudotas didesnis korpusas? Ar čia padirbinys? Paėmiau kuris ir “nebarškėjo”, bet viduje tie patys kamšteliai.

Ant maišiuko dar liko pakuotės etiketė:
kondensatoriai
Tiekėjas irgi ne aliekspresas, o normali kompanija… Gamintijas irgi ne visiškas gaidys- Nippon Chemi-con, made in Japonas.

Pabandžiau paskrosti ir kito gamintojo, Panasonic:
kondensatoriai
Talpa mažesnė, įtampa didesnė. Visas tūris užpildytas. Korpusas vienodo dydžio: 12.5 x 35.

Va kaip atrodo pakuotė:
kondensatoriai
Net ant pačio maišelio parašyta “Panasonic”.

Tai ar tie kondikai yra blogi? Padirbinys? Ar šiaip kokia nesąmonė?

5 replies on “Feikas?”

  1. Neaišku, kam tos tarpinės, gal gamybos metu, kad nekeisti staklių parametrų, visus vienodo dydžio gamino…
    O avarijos atveju tos tarpinės dujų pasišalinimui netrukdytų?

  2. Labai gražiai padarytas vidus, neprimena padirbinio.
    Spėčiau, kad gamintojas stengiasi, kad gaminys atitiktų standartinius kondensatorių parametrus (pagal talpą, įtampą ir t.t.), o vienas iš jų yra kondensatoriaus skardinės dydis. Iš kitos pusės susukto ritinio cheminė sudėtis ir dydis labai priklauso nuo gamintojo receptūros. Dėl to gamintojas “pribūrė” su užpildu šiam variantui, kad išeitų standartinis dydis. Geriau standartas nei mininalus dydis, kuris yra unikalus (dėl to brangesnis ir sunkiau panaudojamas ir t.t.).

    Panašus atvejus yra su D dydžio baterijomis – dalyje D baterijų yra įdėta mažesnis C dydžio baterijos turinys bei plastikinis užpildas, nes D celės seno dizaino ir mažai tobulintos, paprasčiau C įdėti. “EEVblog #1200 – BUSTED! – Energizer & Duracell NiMH” https://www.youtube.com/watch?v=5Q1MPrgea1M

  3. Reikia ziureti pagal gamintojo datasheet’e nurodyta etiketes dizaina ar atitinka. Mes viena karta esam taip papuole – leidom PCBA biurui surinkineti plokstes su Samsung MLCC kuriuos sourcino jie patys, o ne mes. Gavom fake’u partija ir iki dabar turim produktu linija kuri failin’a daug dazniau nei kiti. Po to nutikimo, grieztai jokiu pakaitalu ir PCBA gauna tik musu paciu nupirktas dalis is oficialiu tiekeju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *