Ugniniai peniai

Toks trumpas xxx postas. Ateinančiam postui reikia pasiruošti keletą chemikalų ir netikėtai gavosi egzotiška nuotrauka:

a
Tai toks savaime augantis vamzdelis iš kurio galo veržiasi liepsna ir ta pati medžiaga kuri ir formuoja vamzdelį. Kažkokio tai fizikinio ar cheminio kaprizo dėka, tie vamzdeliai gavosi kaip bybukai kurie spjaudo ugnimi.

a
Atšalusi medžiaga jau ne tokia egzotiška. Vienas peniukas užaugo toks ilgas, kad prisilietė prie kaitinimo elemento ir susigadino.

a
O čia jau visiškai kita vieta ir kiti reikalai. Bet susije su ugnimi ir kiek tai chemija. Mano namų dujinis pečius pradėjo ožiuotis ir nevisada užsidegti. Pastebėjau, kad kibirštis labai silpna. Tačiau gedimas pačioje “žvakėje”, o ne aukštos įtampso generatoriuje. Bandžiau valyti ir ardydamas sulaužiau. Teko skubiai nusipirkti naują uždegimo žvakę. Tačiau išlindo dar viena bėda- su nauja žvake, kibirštis ne visada “šaudavo” reikalingoje vietoje. Pasirodo, ant degiklio sumontuotas “spygliukas” į kurį trenkia elektra parudijo ir pasidarė apvalus. Todėl teko problemą išspręsti prabangiai- apvynioti vieliuke naują spygliuką. Kodėl “prabangiai”- ogi čia viduje liepsnos, jokia viela čia neišsilaikys, nebent panaudosi platiną arba platino- rodžio lydinį. Ta ryški zona- tai iki baltumo įkaitusi platinos viela. Ji kogero dar ir dalyvauja katalitinėje reakcijoje. Tačiau ši viela amžina. Jei pats degiklis visas būtų pagamintas iš platinos, tai tas mazgas niekada nesugestu.

3 replies on “Ugniniai peniai”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *