Griekas 2

Buvo straipsnis apie Grieką.

Dabar naujas, didesnės rezoliucijos…
Pekino antis griekas

Receptas: viena pekino antis, viena elektrinė orkaitė, viena moteris kuri aptrina prieskoniais tą antį.

Kepimas: Tai riebi antis. Todėl kepti reikia ilgiau. Antis sukišama į kepimo rankovę jau apiprieskoniuota. Ir papūdoma šaldytuve 24…48 valandas. Orkaitė įkaitinama iki 200…220℃ temperatūros. Antis kišama į karštą orkaitę ir kepama apie valandą laiko (skaičiuojant nuo inkišimo). Jei tai maža šaldyta antis, šis etapas kiek trumpesnis. Šio etapo metu nutirpdomi riebalai ir pageltoninama škūra.
Toliau sumažinam temperatūra iki 150…120℃ ir kepama dar apie valandą (mažesnėm trumpiau). Jau galima valgyti, bet kol visi maisto valgytojai susirinks, antį palikti orkaitėje ir kaitinti iki 100℃ (70℃) temperatūroje (hipsterinis lėtas kepimas).
Kol antis kepa, rekomenduojama pakeisti virtuvės čiaupą ir kanalizacijos vamzdžius. Taip greičiau praeis laikas.

Kai susirenka visi prie stalo, ir ypač tie, kurie vėluoja, tada išimam blėką su antim ir atsargiai išimam antį iš kepimo maišelio. Kodėl atsargiai- nes antis linkus subyrėti į gabalėlius. Valgyti karštą ir su mažiau balasto (daržovių).

Rekomenduoja kepti antį krutine į apačią- taip krutinėlė gausis minkšta. Visus riebalus gali išsaugoti ir kepti ant jų visokias bulvytes. O galima ir išpilti į krosnį ir sudeginti.

Mėsai valgyti nereikia peilio- visos dalys išsiardo pačios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *