PCI express plokštės

Internete maždaug taip parašyta: “Intelis, bendradarbiaudamas su keliom kitom kompanijom, tokiom kaip IBM, Dell, Compaq, HP ir Microsoft, neperseniausiai pristatė nauja standartą PCI (personal computer interconnection) įėjimui/įšėjimui; PCI express (seniau vadinta 3GIO arba 3 kartos bendrinį I/O). Šį vardą davė PCI-SIG organizaciją. Organizacija atsakinga už PCI standarto interfeiso tobulinimą.

Priimtas kaip standartas 2002 metų balandžio 17 dieną, PCI express bus PCI standarto pratesėjas. Jis galės egzistuoti su dabartiniu, senu PCI (programiniam lygyje- Levas), tik visiškai naujam lygyje” Nu maždaug taip ten parašyta. Tingiu gražiai versti.

Dabar 2005 metai. Yra motininės plokštės su PCI express x16, video plokštės su PCI express x16. Ir yra PCIe x1 lizdai motininėse… Bet ar kas nors matėt pirkti kokį nors PCI express x1 įrenginį? NE! Tai kokio bybio dėti į motinines tuos lizdelius ir pašalinti “seno” stardarto PCI lizdus? Mano kompiuteris turi vieną x16 ir rodos 2 x1 PCIe lizdus. Ačių Dievui ir mano didžiam protui, kad pirkdamas kompiuterį reikalavau, kad motinoje būtų maksimumas paprastų PCI lizdų. Dabar visi PCIe lizdai yra tušti, o “seni ir atgyvenę” PCI lizdai užpildyti: SCSI kontroleris, TV tiuneris, Firewire IEE1394 kontroleris ir greita tinklo plokštė. O dabar man reikėtų ismeigti dar kelias plokštes ir nebėra kur. Taigi kur tie PCIe x1 įrenginiai?
PCI express slots

Gal jau pats laikas išimti x1 lizdus, ir pervardinti PCIe į AGP EXPRESS! 🙂

5 replies on “PCI express plokštės”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *