Vietelės kurias reikia žinoti pas Windows

Yra daugybė antspyware ar addware programų. Kai kurios yra gaunamos dykai, kai kurios komercinės, o kai kurios pačios yra su addware ir spyware elementais. Taigi, kiekvienas Windows vartotojas turi žinoti keletą vietelių savo windows sistemoje.

1. Start menu, Startup direktorija. Pašalinti visas nereikalingas, keistas ir nepageidaujamas programas.

2. Aplankykit control panel, add remove programs. Nuinstaliuokit visas nenaudojamas ar blogas programas.

3. Paleiskit regedit. (Start, Run, regedit). Pradedantysis vartojas gali apžiūrėti kelias vietas:
My Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Winodows\CurrentVersion\ ir patikrinkit Run ir RunOne šakas. Pašalionkit visas nereikalingas eilutes.

Taip pat:
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ ir patikrinti Run, RunOnce ir RunOnceEx…

4. Sekantis etapas patikrinti senus sisteminius failus win.ini ir system.ini iš windows sistemos direktorijos. Žiūrėkit į [run] sekciją.

5. Eikit į savo Internet explorer propertus- Temporary Internet Files->Settings->View Objects. Ir ten ištrinti įtartinus ir “bad” objektus.

Taip pat nuspauskit Control+Alt+Delete, kad iškviesti task manager. Paieškokit svetimų proecesų. Stabdykit juos, ir jei jie vėl pasileidžia- tai bloga programa. Įsidemėkit programos pavadinimą ir paieškokite to failo. Pabandykit jį ištrinti. Jei windows OS neleidžia tai padaryti, pabandykit pervardinti failo pavadinimą ar direktorijos pavadinimą. Kartais, kai virusinės programos pasileidinėja sudėtingesniais metodais, labai smagu pakeisti virusinį failą į tekstinį. Su notepad sukuriam tekstinį failą ir pervardinam į virusinį. Lai tas suknistas virusas bando paleisti tekstinį failą.

Labai gerasm bet pavojingas įrankis yra “HijackThis.exe”. Ši programa parodo visus pavojinmgus momentus ir vartotojas su pleyte gali ištrinti jam nepationkamus procesus.

būkit atsargūs, jūs galite nužudyti savo windows sistemą, jei ištrinsit ne tą ką reikią.

One reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *