2 gigai RAMo

Kažkada mano kompiuteriai turėjo labai mažai atminties. Vis prisimenu kaip pradėdavo stabdyti mano kompas, kai aš, islepintas Amigos kompiuterio multitascing galimybių, paleisdavau keletą programų vienu metu. Kad ir dabar, rašant šitą žinutę kompiuteryje veikia “fotožopa”, winampas ir aišku IE. O kai darai kokius svarbius projektus, ypač susijusius su video apdorojimu, pasileidi keliom dar programom daugiau. Aišku, pas mane kompiuteryje, nėra viso kalno pričindalinių programų kurios tupi atmintyje ir mirkčioja kompo apatiniame dešiniam kampe. Šiuo metu aš ten matau tik tinklo, garso ir removable-device piktogramas.

Todėl dabar, jei yra galimybė, aš dedu kiek galima daugiau atminities. Savo namų kompui šiaip ne taip sukrapščiau 2 gigabaitus RAM. Seniau buvo 1.5 ir to pilnai užteko (nepavyko užpildyti visą RAMą). Bet dabar pasitaikė proga be didelių investicijų pasididinti atmintį tai ir padidinau. Seniau buvo 2 DDR2 po 256Mb ir 2 DDR2 moduliai po 512Mb. Dabar 256-tukai iškeliavo ir visi 4 lizdai užpildyti 512-tukais. Į mano kompiuterį atmintį reikia dėti poromis, jei norių išnaudoti visą FSB greitį.

Štai jums vaizdelis kuri galima pamatyti paleidus kompiuterį.

2G of RAM

Kaip matote, kompiuteris naudoja visai nedaug resursų ir vos 18 procesų. Procesų kiekį galima reguliuoti per services ir per startupo elementus. Kuo mažiau procesų, tuo greitesnis kompas ir tuo greičiau pasileidžia. 🙂

One reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *