Kenwoodo programeris

Mano turimos racijos Kenwood TK-760G-1 buvo užprogramuotos vienai įmonei. Man tos įmonės dažnis visai netiko, bei firmos pavadinimas visai gadino biznį. Pasieškojęs internete, pasiprašęs gerų žmonių iš naujienų grupės, susirinkau visą kalną programų programuoti įvairias Kenwood stoteles. Liko viena smulkmena- interfeiso kabelis. Skubiai pritaikytas kabelis su MAX232 čipu kažko neveikė. Dar paaiškėjo, kas “softas” ganėtinai kreivas, ir jam reikia lėto kompiuterio. Teko susirasti šiukšlyne Pentium 1, 233MHz kompą. Ir kiek pavargęs, patariau schemutę tokią kokią nurodo rusiškas internetas iš kominform.by.ru. Ir valio! Radio stotelė persiprogramavosi. Štai jums nekokybiška fotkė:

kenwood programming interface

O schemutė maždaug tokia:
kenwood programming interface circuit diagram
Schema spausdinimui.

Kaip visada, schema truputi skiriasi nuo originalios. Aš neturėjau tranzistorių, diodus dėjau tokius, kokius turėjau, o kai kurie rezistoriai skirėsi nuo schemoje nurodyto nominalo net per 10…20% 🙂
Esminiai skirtumai kuriuos atsimenu: C2 – neidėjau jokio. Tranzai iš ATX maitblokių (A733 ir C945 pora), o reikėjo kažkokių tai kitokių. R4, R3, R5 rezistoriai tai dėjau artimiausias reikšmes kurias radau savo archyve.

Laidas į raciją Kenwood: GND- 3(2), RTXD- 4(3), RRXD- 7(6). Čia 8 kontaktų (kaip LAN ethernet) lizdui, o skliaustukuose- 6 kontaktų lizdelis. VIN taip pat iš racijos lizdo, bet nepamenu kištuko numerio- ten 12V išteka. Bent jau mano turimam modelyje.

Kiek supratau iš aprašymo, ši schema tinkama programuoti ir visokias kitokias racijas. Nes pati schema vadinasi “Universal Programming Cable for Radios”. Ir lygtai originalios schemos darytos kažkokio vengro Gyula HA7JCA.

9 replies on “Kenwoodo programeris”

  1. Kam šiais laikais tokia atgyvena, kaip racija? Nu niekaip nedaeina! Ar tai žaislas kūdikiams?-Vaikai jau mobilom naudojasi (nuo 5-ių metų).

  2. P.S. Gerbiu Tavo tinklapį-tikrai originalus (kaip vargšei Lietuvėlei), bet kartais… nu bele ką parašai!

  3. Šašui: racija nėra atgyvena. Gal kada ir suprasi. Ir tikrai nėra skirta vaikams. Kažkaip visame pasaulyje jos tebenaudojamos, ir ypač kai reikia masinio susišnekėjimo. O dar ir nepriklausomo nuo kažkokio mobilaus ryšio tiekėjo. Ypač ekstremaliom sąlygom. Kai gyvenime kelis kartus paves GMS ryšis kai jo tau reikės tai suprasi 🙂

    Beja racija buna visada įjungta klausimo režime ir nereikia niekur skambinti, kai reikia sušukti “Durniau traukis, medis krenta”.

    O dėl puslapio kritikos- malonu būtų išgirsti konstruktyvesnę kritiką. Ar prašom ką nors savo sukurti. Be copy-paste.

  4. Nu… Geras daiktas. Galima klausytis mentu ir gaisrininku pvz. Tik šis konkrečiai daiktelis neleis su jais susikalbėti MPT tinkle. Aišku, kad ne mažvaikiams tokie daikčiukai.

  5. Atsakymas iš RRT

    Informuojame, kad radijo dažniai (kanalai) yra skiriami tvarka nustatyta Radijo dažnių (kanalų) skyrimo ir naudojimo taisyklėse. Pagal šių taisyklių 20 punktą asmuo pageidaujantsi naudoti radijo dažnius (kanalus) privalo Ryšių reguliavimo tarnybai pateikti prašymą skirti radijo dažnį (kanalą), kuriama turi būti nurodyta:
    1.pageidaujami radijo dažniai (kanalai) arba radijo dažnių juosta, nurodant radijo dažnių (kanalų) kiekį ir kanalo plotį;
    2.numatoma radijo dažnio (kanalo) arba radijo dažnių juostos naudojimo paskirtis;
    3.stacionarios radijo stoties, kurioje planuojama naudoti radijo dažnį (kanalą), įrengimo adresas arba radijo dažnio (kanalo) naudojimo teritorija;
    4.stacionarios radijo stoties antenos aukštis virš žemės paviršiaus;
    5.pageidaujama maksimali spinduliuotės galia;
    6.data nuo kurios planuojama pradėti naudoti radijo dažnį (kanalą) arba radijo dažnių juostą ir pageidaujamas naudojimo terminas;
    7.patvirtinimas, kad informacija ar dokumentai, pateikti Tarnybai pranešant apie atitinkamos veiklos pradžią, yra nepasikeitę.

    Prašymo pavyzdinė firma yra pateikta taisyklių 1 priede. Kartu su prašymu reikia pateikti papildomą informaciją apie planuojamą radijo ryšio tinklą, užpildant radijo ryšio tinklo projekto anketą.

    Tarnybai priėmus sprendimą skirti radijo dažnį (kanalą), prieš leidimo naudoti radijo dažnį (kanalą) išdavimą turi būti sumokamas leidimo išdavimo mokestis, kuris yra 320 litai (už kiekvieną skyriamą ryšio kanalą). Radijo dažnio (kanalo) naudotojas kas mėnesį moka Ryšių reguliavimo tarnybai radijo dažnių (kanalų) naudojimo priežiūros užmokestį, kuris priklauo nuo dažnių juostos, kurioje yra skirtas radijo dažnis, nuo kanalo pločio , nuo to ar radijo ryšio tinkle yra naudojamos stacionarios stotys ar ne.

  6. Va gerai parašė-galima policijos pasiklausyti… 🙂 O š galiu tikrai daugiau… pasiklausyti. Tik ne su atgyvena,rimtesniu aparatu.Tik neįdomu,kai žinai,kad gali. O tau malonu,kai tavęs klausosi? Beje GSM-as taip pat pasiklausymui pasiduoda,tik sudėtingiau atskirti kas po kam 🙂

  7. Specialios tarnybos nuo 2007 metų išsikraustė iš šio diapazono. Todėl su tokiom racijom nieko negirdėsit. Visas diapazonos skirtas licenzijuotam judriajam ryšiui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *