Xoro DVD grotuvas

Pažiūrėsim kas yra Xoro DVD/DivX/Xvid grotuvo viduje. Ardomas modelis yra HSD 310. Korpusas lengvai nusiima atsukus varžtelius.

Xoro

Viduje žymiai mažiau detalių nei Vido grotuve. Maitinimo šaltinis žymiai mažesnis, jis surinktas dar primityviau. Kaip visuomet, nerasta jokių tinklo filtrų. Todėl labai didelė tikimybė, kad įrenginys triukšmaus pats ar terš 230V tinklą.
Maitinimo šaltinis padarytas ant DL0165 (Fairchild FSDL0165RN) čipo. Maksimalus galingumas 13…23W. Nors mikroschema iš taip vadinamų “žaliūjų” (Green Mode) ir jos nereikia išjungti iš tinklo, bet Xoro gamintojai padarė taip, kad priekinis jungiklis atjungia tinklo grandinę. Todėl galima drasiai atjungti šiuo mygtuku maitinimą kai išvažiuojat kokių nors atostogų.

Pats DVD įrenginys kinietiškas- “Shima industries” produkcija. Dėl skaitymo kokybės negaliu pasakyti- vienas grotuvas išgrojo visą DVD-R diskelį ir tik pačiam gale kažko patrukčiojo. O kitas įrenginys turėjo mechaninį defektą- disko prispaudimo detalė susikreivinusi. Ko pasekoje- bjaurus garsas iš grotuvo. Užteko išardyti ir pastatyti svarmenų “šaibas” į centrą ir grotuvas apsiramino.

Daugiau- spausti čia…

Xoro

Pagrindinis protas surinktas ant standartinio ESS Vibrato II procesoriaus (ES6688FA). Nusikroviau kito grotuvo “service manual”, tai jis beveik visiškai atitiko šio grotuvo schemą. Čia kaip ir kituose grotuvuose naudojamas standartinis “proto” variantas ir skiriasi tiktai programine įranga (firmware).

Xoro

Šis grotuvas turi mažiau išėjimu nei anksčiau ardytas Vido grotuvas. Čia tik video composite, S-video ir komponentinis (Y, Pb, Pr) išėjimas. Per skart jungtį išeina tie patys išėjimai. Šiuo metu neturiu distancinio valdymo, todėl negaliu pajungti grotuvą į RGB režimą. Audio išėjimai žymiai silpnesni nei Vido- tik stereo signalas ir koaksalinė jungtis išoriniam dekoderiui. Taigi, jokio dolby-surround 5+1 signalo.
Xoro

Dabar apie gedimus ir Xoro remontą. Dažniausias gedimas- špindelio varikliuko išdilimas. Simptomai: paspaudus Eject išmeta besisukantį diską, neskaito-nemato diskų. Kaista motoriukų valdymo mikroschema. Čia kalti kitajozai- kur matyta CD/DVD sukimo varikliuką (špindelio variklis) padaryti iš paprasto 3V kolektorinio motoriuko. Čia turėtų stvėti asinchorinis daugiafazis variklis… Remontas- varikliuko pakeitimas. Aš panaudojau varikliuką iš Lite-on CD/RW+DVD įrenginio. Tas motoriukas valdo stalčiaus vaikščiojimą. Nors ant jo parašyta 5V, bet po remonto viskas veikia. Svarbiausia kad sutampa tvirtinimo ir ašies dydžiai.

2 replies on “Xoro DVD grotuvas”

  1. Hi
    I have XORO dvd and first day he stop and dont open the doors and no eject disc,I try to replace elco in power supply and he work next 3 day and start with same problems.I thinks you have answers to my problem but I dont anderstand you language
    thanks Sasa Minic
    Belgrade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *