Relisys RWT205CE terminalas

Šis dienoraščio įrašas labiau skirtas man pačiam, kad neužmirščiau kai kurių dalykėlių kuriuos atlikau su Relisys RWT205CE terminaliniu kompiuteriuku.

Originaliai tai mažas tinklo terminalas su Windows CE operacine sistema kuris jungiasi prie kažkokio didelio serverinio kompiuterio. Pagrindinis procesorius SIS firmos, i386 suderinamas, panašus į celeroną. Atmintis- mini dimm, 32Mb. Vietoje kieto disk kompakt flaš kortelė (CF). Originaliai buvo įdėta 32Mb CF kortelė. Kompiuteriukas turi USB, LPT, COM, PS/2 (pelė ir klavietūra), PCMCIA, CF, IDE, audio, VGA, PCI ir dar keli nežinomi lizdai.

RWT205CE

Kompiuteriuko gedimas standartinis- išsipūte kondensatoriai. Nuotraukoje matosi, kad įdėjau kiek per aukštus kondensatorius, todėl radiatoriaus skardelė kiek atlenkta.

Po remonto kompiuteriukas pasileido. Manes nedomino Windows CE operacinė. Pagrindinė idėja- įkišti Linux ir padaryti ne kiek rūterį, bet duomenų rinkimo kompiuteriuką. Gal net prikabinti USB kamerą.

Prijungiau prie IDE lizdo CDROM ir naiviai tikėjausi kad instaliuosi Linux Debian. Pasirodo IDE posistemė šiame kompiuteriukyje žymiai supaprastinta ir man niekaip nepavyko paleisti dviejų IDE įrenginių vienu metu. Ir visai nesvarbu kokie ten Master/Slave nustatymai. CF kortelė irgi traktuojama kai IDE įrenginys. Teko pasinaudoti USB CF kortelių adapteriu ant kito kompiuterio.

Todėl teko susirasti šias programas: dd (by John Newbigin) bei keletą FD image.

Pastebėjimai: CF kortelė suformatuota Windows XP pagalba praranda gebėjimą bootintis šiame terminale, net jei į ją įrašomas teisingas boot fd image. Korteles suformatavau su senu Epson foto aparatu.

Debian mikro installo boot.img failas puikiausiai užsikuria, vaizdas teisingas. Šis kernelis pamato ir USB įrenginį į kuri galima įkišti root.img turinį. Deja kompiuteris toliau ieško interneto, kurio šiuo metu aš negaliu jam pasiūlyti.

Freesco disketes vaizdelis irgi puikiausiai tinka šiam kompiuteriukui. Tik reikia konfiguraciniam faile parašyti hda1 vietoje diskečių grotuvo. Ethernet lan plokštė puikiausiai matosi.

Neradau kaip padaryti, kad padavus 220V įtampa kompiukas pats užsikrautu. Nes dabar jis pereina į nesveiką stand-by režimą (mirksi šviesos diodas).

P.S. Aš kažkodėl iš pradžių šį terminalą pavadinau Linksys terminal. Kažką matyt supainiojau kol rašiau. Gal todėl, kad pirmasis terminalas man pakliuvo be korpuso. Dabar kai turiu kitą terminalą, galiu pasakyti, kad jis vadinasi:

RWT205CE
Model TR3230F, Windows CE terminal. 32Mb ROM (flash), 64Mb RAM (So-dimm).
Brand Name: Relisys

2 replies on “Relisys RWT205CE terminalas”

  1. Matyt mano turimas kompiukas buvo sugadintas. Gavau dar vieną kompiuką ir jis pasileido pilną WindowsCE vaizdelį. Turis jis Internet explorerį ir panašių utilitų. Eksperimentai baigėsi, nes tai įdealus kompas žmonėms kurie nemoka naudotis internetu: užsikuria, atsiranda “E” raidė, paspaudžia- google ir viskas. Ir nei burzgia, nei zyzia.

    Beja terminalinis kompas prisipažino savo kilmę: http://www.exantech.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *