ispDownload kabelis

Norint užprogramuoti naujoviškas programuojamos logikos mikroschemas nebereikia jokių programatorių. Užtenka paprasto kabelio. Paprasto, jei jungsime prie kompiuterio printerio porto.

Iš sugedusio bevielio rūterio išsilupau eksperimentams Lattice isp2032VE mikroschemą ir prisilitavau prie maketinės plokštės. Todėl visus eksperimentus teks daryti su Lattice Semiconductors produktais. Visą programinę įrangą galima nemokamai nusikrauti iš mikroschemos gaminto interneto puslapių. Tai pat duodama nemokama licenzija kurios užtenka pradžios eksperimentams.

Kiek bevarčiau Lattice puslapius, bet kažkaip neradau kabelio schemos. Panaršius platesnius interneto vandenius, Intelio (!) puslapiuose radau senesnį dokumentą apie kabelį, o dar kažkokio žmogaus puslapiuose radau detalią schemą. Tai teoriškai universalus isp ir JTAG kabeliukas. Jei nenaudoti kai kurių opcijų, vieną mikroschemą galima netgi išmesti, bet mikroschemas programuos.

Kadangi naujos mikroschemos maitinamos jau ne nuo 5V, tai kabelis turi veikti nuo 3.3V maitinimo. Bet tada būtų problemos programuoti senesnius modelius… Bent jau mano turima mikroschema yra “5V tolerant”, todėl kabelio elektronika yra 5V. Reikia tik pasirūpinti, kad programuojama schema duotu reikiamą įtampą.

Aišku galima daryti spausdintinę plokštę šiam kabeliukui, bet kam vargti dėl dviejų mikroschemų? Aš surinkau kabelį “ore”.

ispDOWNLOAD Cable For Programming Lattice ISP Devices

Tie du rezistoriai tai jau mano išmislas. Vienas rezistorius jungia jungties korpusą su bendru korpusu. Taip saugomas kompas- didesnė tikimybė, kad korpusas pasijungs pirmas. O rezistorius tik “amortizuoja” galimus įtampos skirtumus. Kitas rezistorius jungia Vcc detect grandinę. Nenorėjau printerio portą jungti tiesiogiai prie kito prietaiso maitinimo- teoriškai šis rezistorius leis kompui detektuoti įtampą, bet ir apribos srovę jei kas pasidarys blogai. Dar reikėtu sudėti visus kitus rezistorius, bet čia jau per daug detalių kai montuojama ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *