Per silpna mikrschema

Eksperimentuojant su programuojama logika kilo noras pasijungti LCD monitorių. Monitorius be kontrolerio, todėl visą darbą turi atlikti programuojama mikroschema. Pirmiems eksperimentams aš naudojau Lattice isp2032VE. Jos programavimas paprastas, softas lengvai suprantamas (per vieną vakarą galima išmokti), konfiguracija įrašoma į vidinį flašą. Bėda ta, kad mažokai kojyčių ir mažai logikos elementų.

Low of GLBs.

Čia mano eksperimentinis darbo laukas. ROMas imituoja atmintį- jo turinys turi vaizduotis ant ekrano. Turime gauti chaotišką, bet statinį vaizdelį. CPLD (programuojama logika) atlieka dažnio daliklį, generuoja sinchro signalus ir bando išduoti adresų signalus atminčiai. Bet priėjau prie mikroschemos ribų- užtenka pridėti dar vieną kojytę ar perkelti jau naudojama koją į kitą mikroschemos pusę ir iškarto gaunam klaidos pranešimą: “34200 ERROR: Number of GLBs, 9, exceeds maximum number of available GLBs, 8, in part ‘ispLSI2032VE-110LT44’ “.

O man dar reikia iškišti kaip minimum dar 11 kojų! Perkuičiau savo archyvą, gal kokių mandresnių mikroschemų… Labai tiktų ispLSI2128-100LT… Pajungiau prie programatoriaus- neskaito. Nu galvoju bloga. Paimu iš kitos plokštės (tikrai veikiančios)- vėl neveikia. Labai labai įtariu, kad šikniai iš Lattice Semiconduktors neduoda demo licenzijos vartotojams jos programuoti. Arba aš kažko nesuprantu.

Labai nesinori, bet gal teks pereiti prie kitos šeimynos. Iš kažkokio senoviško DSL modemo išlupau plokštę, su statybiniu fenu nupūčiau lauk procesorių, RAM, ROM ir dar kažką, kas nusipūtė :). Žodžiu pasidariau kąžką panašaus į ekpsperimentinę plokštę. Teko tik prisilituoti programatoriaus lizdą (skylutės jau buvo paruoštos 🙂 ).

Low of GLBs.

Alteros softas visiškai skiriasi nuo Lattice. Teks mokytis per naujo. Programatorius irgi kiek skiriasi, bet schema nėra labai sudėtinga. Pasidariau ir šį programatorių. Pajungiu schemą ir valio! Mato programa mano FLEXą. Bėda ta, kad velniai žino kur kokia koja nuvesta- plokštė daugiasluoksnė, sunku surasti. O ir logika tai FPGA tipo, su RAM tipo konfiguracija. Išjungi maitinimą ir viską ji užmiršta.

One reply

  1. Sudegė man šitas FLEXas. Per mano kalte į I/O dalį padaviau -20V ir pššš. Siaubingai šyla, bet jau nesiprogramuoja, nes čipas praneša apie gedimą. JTAG dar atsiliepia… Matyt sudegė vienas I/O blokas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *