CIS

Darbe reikia kartais paspausdinti spalvotai. Ką nors nelabai kokybiško ir pigaus. Spalvotas lazerinis printeris kol kas dar atpuola dėl pačio prietaiso ir dažų kainos. Kiek supratau iš vietinių pildytojų, mažųjų printerių apsaugos sistema dar nenulaužta. Todėl tenka naudoti originalias kasetes. Todėl naudojame paprastučius rašalinius printerius. Seniau naudojom jau aprašytą HP970cxi, bet padidėjus spausdinimo tiražams teko labai dažnai keisti rašalines. Aišku jas lengva pildyti, ypač spalvotas, bet atsibodo. O beto ir pats printeriukas kiek išklero. Todėl nupirkom naują printerį: Hewlet Packard Business Ink jet 1000. Tai “beveik” profesionalus printeris- jo rašalinės nejuda, kiekviena spalva turi atskirą rašalinę. Tačiau HP sumastė, kad jiems reikia užsidirbti pinigėlius iš jūzerių. Todėl į rašalines įmontavo mikroschemas. Šią apsaugą galima apeiti- rusiškam saite rašoma, kad užtenka atjungti kelis laidelius. Nežinau- nebandžiau.
Šie printeriai patogus tuom, kad jiems galima prikonstruoti CIS sistemą (Continuos Ink Supply). Tai paprasta sistema, kuri naudodama susisiekusių indų principus prijungia papildomą rašalo talpą prie pagrindinės kasetės. Tokią sistemą galima pasidaryti ir pačiam (aš net susiradau atitinkamas šlangeles), bet galima nusipirkti eBay aukcione jau padarytą sistemą. Aš pasirinkau eBay variantą- nes pirkinį apmokėjo darbdavys, o ir vargti nereikėjo. Taigi, už 94 USD aš gavau pilnai surinktą sistemą. Į komplektą įėjo: papildomos rašalo talpos, šlangelės, rašalo kasetės su modifikuotais čipukais ir visa sistema jau buvo užpildyta rašalu. Va kaip atrodo sistema jau pajungta prie printerio:

CIS for HP1000

Juodą rašaliuką jau pildėm. O šiaip, buvo problemų su papildomų “bonkių” tvirtinimu- jos atšoko nuo printerio šono. Ir dar buvo papuolę oro burbulai į vamzdelius- teko pasidarbuoti švirkštu ir išpumpuoti oro kamščius.

3 replies on “CIS”

  1. Labai neblogai tas CIS, pagal kainas. Asmeniskai niekada nebandziau, nes nesusidaro tokio kruvio printeriui, del ko reiktu statyti CIS. Kol kas Canon Pixma IP4000 dirba is svirksto papildomais dazais. Is kitos puses yra spalvotas lazerinis Samsung CLP-510, praktiskai iskart perdarytas i printeri galinti dirbti su perkamais is vokieciu milteliais. Neprireike ir keisti nuckrackintu chipu. Minusas tik tas, kad tiek su firminiais kartridzais tiek su papildytais is toneriu spausdinant 1200dpi ant 1200dpi, kokybe lieka zemesne nei su rasaliniu.

  2. Labas. gal gali atsiusit nuoroda i ta rusiska saita kur aprasoma kaip nulauzti kasetes apsauga. Aciu

  3. Nu kad nepamenu. Reikia parašyti rusiškai užklausa googlėje ir manau atsirastu. Kažka tokio kaip “система подачи чернилы” ar panašiai. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *