Darbo vieta

Sveiki mieli skaitytojai 🙂

Prašom susipažinti su mano namų darbo vieta. Tai kompiuterinio stalo kampučio nuotraukytė (beja truputi pasitvarkiau prieš darydamas šia nuotrauką. Paprastai čia būna siaubinga betvarkė):

Workplace

Nuotraukytėje matosi (pagal raikrodžio rodyklę, pradedant nuo viršaus):
1. Senas senas SiliconGraphics rodos 20″ monitorius. Laikas ji išmesti, kartais labai labai retai reikia pajungti kokią nors egzotiką prie monitoriaus ir jis mane gelbėja. Jis sugeba susisinchronizuoti su keisčiausiais video signalais ir kai kuriais atvejais jam net nereikia jokių sinchro signalų. Šis monitorius su egzotiška 3W10 jungtim- todėl teko pasidaryti keletą kabelių pajungimams. Siaubingai sunkus.
2. Po apačia monitoriaus, žemyn: Silicongraphics Indy kompiuteris, Sun Sparc Xterminal1, Sun Sparc station 5. Visi trys kompiukai veikiantys. Nu xterminalas gal ir ne pilnavertis kompiuteris- jis neturi kieto disko ir nei galimybės prijungti diską. Kažkada bandžiau bet tinklą paleisti Linuxą. Pavyko pakurti tik kernelį. O pats apatinis kompas tai iš tomografo. Pilnai veikaintis, tik diskai jau labai žviegia- išdilo jau jie. Vaizdelis ant monitoriaus būten iš šio kompo. Melynas kompiukas, Indy, tai antrasis mano kompas nusipirktas eBay. Jis man kainavo 20$ + 30$ už siuntimą už du vienetus. Taip, aš turiu du tokius. Vienas guli darbe. Pirmasis “tikro unixo” kompas yra SGI Iris Indigo. Aš juos irgi turiu du. Šiuo metu jie guli po stalu ir laukia savo mirties. Vienas Indigo su Elan video plokšte. Iris Indigo tai pats gražiausias kompas savo dizainu. Nepavyko man nusipirkti tik SGI O2 kompiuterio- šio dizainas irgi visai nieko.
3. Kiek dešiniau matosi juoda kolonėlė ir “nuogas” darbinis kompiuteris. Šiaip aš ji laikau uždaryta- mažiau triukšmo, bet darant nuotrauka jis buvo atidarytas, nes maitina papildomą kietą diską prijungta prie Sparc Station5.
4. Darbinis kompiuteris tai apysenis P4, 3Ghz, HT. Su intelio motina ir 3 SATA diskeliais. Diskeliai nėra labai dideli, ir niekada neužpildomi. Nes yra skirti laikiniems įrašams ir video kameros filmų redagavimui. 2Gb RAM- nes užkniso “out of memory” pranešimai. Užtat tik 200Mb virtual memory.
5. Du 17″ LCD monitoriai. Abu arba Samsung arba LG. Tiesa pasakius, pas viena matrica yra Chungwos, o pas kita nepamenu. Kontroleriai, maitblokai ir korpusai nuo Samsungo. Abu monitoriai surinkti iš visokiausių atliekų. Abiem buvo net skrostos matricos. Todėl pas abu yra prikritusiu dulkių į vidų. Kairysis monitorius kiek kaista- matyt kažką pribūriau su lempomis.
6. Kažkoks kietas diskas ir mikroschemų programatorius. Popiergalis su užrašais. Ir bevielė Chic pelė kuri jau keletą metų veikia be jokių problemų išskyrus kad nudilo jos dugnas ir parėjo mygtukai bei pasilupo dažai. Jos imtuvas darant nuotrauką nukrito ant žemės. Paprastai jis guli už kompiuterių, ant stalo kampo.
7. Juoda klavietūra- tai jau trečia iš eilės. Pirma buvo balta- aš jai net pašvietimą su žaliais diodais buvau sukonstravęs. Antra buvo USB ir mįslingai vieną dieną nebeužsikūrė. Trečioji- originali HP klavietūra pakelta šiukšlyne. Pas ja neveikė kai kurie klavišai- aš ja išploviau po kranu su Fairy ir viskas dabar veikia. Aš labai nemėgstu klavietūru su visokiais papildomais klavišais ir visaip išraitytų. Pirmiausia užima labai daug vietos ant stalo, o antriausia kam tie bereikalingi “bells’n’whistles”? Klavietūra spausdinu beveik nežiūrėdamas, todėl ji turi būti “standartinio” dydžio- kitaip būna problemos su teisingų klavišų paspaudimu.
8. Arbatos puodelis su klasikinių stiklinės indėklų nėra dažnas švečias ant stalo. Dažniau gali užtinkti puoduką su balta kava.
9. Sun klavietūra ir pelė čia būna tik kaip svečias. Paprastai jos būna užmestos ant radiatoriaus.

Čia buvo “paradinė pusė”… kad pamatyti kas už nugaros, spauskite:

Šalia stovi tokia pat dydžio, tik kiek mažesnis ir žemesnis stalas. Ant jo jau kiek daugiau šmutkių. Čia matosi pats nurengtas kompas. Už jo kiek matosi senas Hewlet Packard HP LaserJet 6L printeris (kuris pradėjo kiektai durnavoti ir aš ji mesiu lauk). Kiek dešiniau printerio stovi SCSI diskų masyvas (RAID) kuris niekur nepajungtas ir naudojamas kaip spintelė. Kai turėjau arklį, ant jo laikydavau balną- dar jis nenaudojamas.

Kiek arčiau su spalvotais laidžiukais- laikinai pajungtas SCSI diskelis prie Sun’o.

Dar arčiau guli senas HP skaneris- deja, jame nusėdo lampa ar dar kažkas ir jis labai labai lėtai skanuoja. Naujos lempos aš neradau. Kadangi skaneris kaip ir nenaudojamas, ant jo pridėta kompaktų, kažkokių diskelių ir keletas USB floppy diskų skaitymo irenginių. Pixel view TV-in plokštė tai našlaitis- ją išėmiau iš kompo kai įdėjau skaitmeninį tiunerį. Ji taip ir liko ant stalo.

backstage

Čia matosi “power line” dalis- beveik visi jėgos kabeliai, UPSo galiukas. Tamsiai violetinis daiktas apačioje, tai tas SGI Iris Indigo kompiuteris. Jis ten guli ir renka dulkes.

Laidų tikrai daug. Ir tai, jų kiekis kiek pamažintas, nes ne visi aparatai įjungti.

backstage

3 replies on “Darbo vieta”

  1. Aš tai sakau, kad tvarka ten, kur viskas po ranka 😀 šiaip sakyčiau su tokiais agregatais turbūt grandioziniai darbai vykdomi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *