Gręžtuvas

Sulūžo keletas mažyčių kietmetalio grąžtų. Susimasčiau kame čia bėda. Pasirodo mano turimas Hobby Drill gręžtuvas turi nedidelį defektą kuris nepasireiškia su paprastais plieniniais grąžteliai ir visokiais šlifuokliais- visa grąžto konstrukcija švelniai kreiva (buktuota). Pats grąžtelis juda į šona per milimetro dalis. Plienis grąžtas puikiausiai amortizuoja tokias perkrovas, o su kietmetalio kartais nuo karto įvyksta avarija.

Išardžiai savo gręžtuva į dalis. Pažiūrėkit į fotkę… už ką čia mokėjau ~90Lt?

Hobby Drill

Konstrukcija labai paprasta: kinietiškas motoriukas, žalvarinė ašelė su vienu guoliu, korpusas ir griebtuvas. Kiek stebėjau, pagrindinis kreivumas atsiranda griebtuve. Žalvarinė ašelė tiesi. Tikrinasi labai paprastai- prie greitai besisukančios detalės reikia priglausti kokį smulkų atsuktuvą ar panašiai. Jei susiformuoja tarpelis tarp atsuktuvo ir besisukančios detalės- ten praeina šviesa, tai reikškia, kad atsuktuvas kažkuriuo tai momentu būna ore. Prie ašies atsuktuvas tolygiai važiuoja per besisukančią detalę. Netgi per greibtuvo korpusą atsuktuvas čiuožia be problemų. Visos bėdos ant pačio grąžtelio. Matyt tie trys griebtuvo elementai stovi nelygiai ar jie yra kiek nelygūs. Gaila, bet griebtuvo nepavyko išardyti.

4 replies on “Gręžtuvas”

  1. Nevertas jis tu pinigu, jei nori normalaus daito paziek Proxxon Micromot, visa drele be maiteko kainuoja ~120 ar tai ~160lt arba Dremeli, beje kur perki tuos graztelius ? (jei gali brukshtelk meilu)

  2. tokiu motoriuku turiu gal virs 10 prikaupes ivairiausiu(is suktuvu, spausdintuvu, fenu ir tt), tai stalciui voliojes nenaudojemi, gal cia kam reiktu tai galeciau visus nufotkint, isirintumet.

  3. […] Mažas gręžtuvas- šlifuoklis. Dar vadinamas “dremeliu”, nors čia ir ne tikras Dremelis. Galima įstatyti visokiausius antgaliukus. Nuotraukoje mažas pjovimo diskelis. Šiaip yra dar mažesnių, bet šiuo metu naudoju šitą. Dar yra visa dėžutė visokių šlifavimo- frezavimo antgalių. Ir dar- visas kalnas grąžtelių. Prie šio įrankio dar yra specialus stovas kurį naudojų kai reikia išgręžti skylutes PCB: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *