Spalvoti LCD ekraniukai

Spalvoti LCD ekraniukai arba grotuvėlių manija.

MP4

Pas visus grotuvėlius standartinis gedimas- parėjo akumuliatoriukas. Pas kai kuriuos dar pakeliui parėjo ir ausinės lizdas. Labai retai pasitaiko, kad būtų rimtesnis gedimas. Visi grotuvėliai padaryto ant tos pačios bazės- ACU7515 arba ATJ2097H nuo to pačio gamintojo. Dar yra FM radio moduliukas su Philipso mikroschema ir Samsung 1G ar 2G flash čipukas. Internete radau ir firmwarės redagavimo įrankių ir kažkiek informacijos. Tačiau grotuvėliai niekam tike- nors jie “prabangiai” vadinami video grotuvėliai, tačiau jie groja tik specialaus formato video vaizdus. Ir tai vaizdas trukčioja. Procesoriaus galingumo pakanka tik MP3/WMA grojimui ir niekam daugiau. O LCD ekraniuko (TD018THEJ6) parametrai leidžia tik isivaizduoti kas pavaizduota JPG paveikslėlyje.

Gal pavyks atburti LCD valdymą, tai bus galima grotuvėlius panaudoti įdomesniems tikslams.

11 replies on “Spalvoti LCD ekraniukai”

  1. Joa, teko ir man viena is tokiu taisyt, ale tikrai ausines lizdas buvo parejes, nors akumas lyg ir sveikas buvo. Idomu, kada atnes vel taisyt :))

  2. nieko ten gero nėra… Samsungo NAND flashas, neaiškios kilmės mikroprocesorius, FM radio modulis ir LCD su nežinomu valdymu. Ir dar ~30 SMD pasyvių ir aktyvių detalyčių…

  3. Dabar mane maitina 5AR4 🙂 O dabar kokiu 17″ LCD ekraniukų prisirankiojom… beda ta, kad korpusų pritrukom. 🙂 RoHS valdo.

    O 12AX7/AU7 net ir naudotos isvažiuoja per eBay.

  4. tai gerai, kad vertingo slamsto yra kuri galima parduot ir taip nusipirkt ka nors geresnio…

  5. Is tos pacios serijos (pagal matmenis ir metalini korpusiuka sprendziu) buvau pasidovanojes uz 249LTL 2GB su FM. Pagal kaina tuo metu tai buvo ir vis dar yra geras daiktas. Tiesa mygtukai kartais sunkiau pasispaudzia ir ausines ilgai su juo netraukia, visada nusilanksto laidelis. Dar vienas rimtas minusas – FM siustuvelis kazkokius trikdzius transliuoja, besikartojancius. Privalumas tas ,kad akumai laiko ~3val istisai klausantis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *