Satelitinio interneto siustuvas-imtuvas

Seniai jau aprašiau vandalizacijos procedūrą… Šio straipsniuko auka štai šis, gana didelis, baltas, su radiatoriais daikčiukas:

HUGHES Network Systems

Čia tikrai ne kompresorius padangom pripūsti. O Hughes Network System satelitinio ryšio “galva”. Šiaip tai čia dvi galvos. Didžioji- tai siustuvas, mažoji- imtuvas.

HUGHES Network Systems

O dabar smulkinam ir žiūrim, kas paslėpta viduje… (daug fotkių, spauskit nuorodą).

Nuimam dangtelį. Viduje nieko indomaus- standarinis aukšto dažnio modulis kuris kažką daro. Po juo matosi kiti moduliai.

HUGHES Network Systems

Pakeliui nulupinėju ekranus, kad pamatyti vidurius. Beja, viduje buvo prikišta “silica gel” ir nėra jokių dregmės pėdsakų. O šiai aparatas tai senoviškas…
HUGHES Network Systems

Čia jau daugiau sluoksnių nulupta ir matosi bangolaidis.

HUGHES Network Systems

O čia jau visi siustuvo moduliai išrakinėti. Beja, dauguma modulių ir komponentų pagaminta NEC firmos.
Iš kairės į dešinę: dažnio “daugintuvas”- į vieną galą patenka signalas iš žemo dažnio šaltinio, ir čia dažnis dauginamas iki satelitinių gigahercų. Geterodinas su kažkuo. Kontrolė ir maitblokiai galios daliai. Bangolaidis ir pirmas stiprintuvas. 2W galios stiprintuvas. Viršuje imtuvas ir input/output modulis.

HUGHES Network Systems

Tikriausiai geterodinas. Graži dėžutė pakabinta ant laidų ir permatomų “snarglių”- matyt apsauga nuo vibracijos.

HUGHES Network Systems

NEC firmos bangolaidžiai ir moduliniai stiprintuvai.

HUGHES Network Systems

2W galios stiprintuvas. Ant jo parašyta NEC D3245A 2W AMP. Modulis: NEC M6076A- tai kažkoks “zondas” kuris matuoja išėjimo parametrus.

HUGHES Network Systems

Tarpinis stiprintuvo modulis išluptas iš bangolaidžio. NEC M0302C.

Šiaip technika nuvylė- jokios egzotikos. Rusiška tarybinė technika atrodė įdomiau. Ir ten dar aukso sočiai papilstyta. O čia- modulio galiukas kiek paauksuotas. Ir sidabro nėra… 🙂 Visos mikroschemos su spec markiruote- nepanaudojamos. Nebent SMD smulkmė. Užtat geri varžteliai 😉

One reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *