Shopingas: Altera DE1 FPGA plokštė

Seniai aš apie ją galvojau, bet pirkti tiesiai iš Terasic nenorėjau- nors ji ir atpigo iki $150 + idiotiškos siuntimo išlaidos iš Taivanio, bet ji vis tiek pernelyg brangi. Todėl užstačiau eBay automatinę paieška ir maždaug po metų laiko, vienas studentas iš Kanados ją pardavė. Nusipirkau aš ją už 50$+15$ S&H. Tikėjausi prasisukti be muito, tačiau Kanadietis įvertino siuntinį $120 ir gavau 62Lt PVM, muito ir pašto paslaugų (7Lt).
Tai gana sena FPGA mokymo plokštė su Altera Cyclone II 2C20 FPGA. Kam man jos reikia? Ogi todėl, kad ši plokštė buvo naudojama kaip mokymo plokštė keliuose universitetuose ir jai prirašyta kalnai visokiausių projektų. Dabar aišku yra ir DE2 plokštė, tačiau ji man kiek per brangi- $495…

altera DE1

Taigi, ką mes gavom už 237Lt? (tiesa tikriausiai pigiau, nes doleriai gauti iš smulkios spekuliacijos):
FPGA su ~20000 LE, 8Mb SDRAM, 4Mb Flash, 512K SRAM, SD kortelių lizdą, daug mygtukų ir LEDų, 24 bit audio kodeką (plokštė turi Line in, Line out ir MIC jungtis), prastą VGA lizdą (3x4bitai), RS232, PS2, du IDE stiliaus kištukus prisijungti tiesiogiai prie FPGA.

altera DE1

Šiame koliaže mano turima DE1 plokštė ir trys projektai kuriuos skubiai nukroviau iš interneto: Mandelbroto fraktalų skaičiuotojas, Amiga 500 kompiuterio emuliatorius ir kažkokio kompiuteriuko su Z80 procesorium bandymai.

8 replies on “Shopingas: Altera DE1 FPGA plokštė”

  1. sveiki, as jau metai turiu de2, daug visokiu progu bandziau, bet amigos nepaleidziu.Melynas ekranas ir viskas:)

  2. Mėlynas ekranas tai jau kažkas 🙂 Amiga BOOT metu keičia ekrano spalvą, kad indikuoti pasileidimo etapus. Kai kurios spalvos normalios: tamsiai pilka, pilka ir balta. Tuo tarpu ryškios spalvos indikuoja gedimus: raudonas- ROM klaida, žalias- chip ram klaida, mėlynas- kažkuri chipseto mikroschema sugedusi, geltona- MC68K procesoriaus klaida. Taip pat Caps-lock LED mirksėjimas irgi svarbu.

    Pas mane irgi dažnai gaunasi mėlynas ekranas. SD kortelėje, root direktorijoje du failai- spihostas ir kickstartas. Visi off, išskyrus SW9, SW3, SW2, SW1 ir SW0.

    Šiaip pasijunk prie COM porto ir pažiūrėk ką rašo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *