Gal naujas kompas šiems puslapiams?

Jau rašiau, kad šie puslapiai važiuoja ant paprasto kompiuterio iš šiukšlyno. Ir laikas nuo laiko reikia tobulinti hardwarą. Tačiau pirkti kompus aš nelabai ir išgalėčiau… Šiaip yra du kompai simboliniais vardais www1 ir www2. Šie puslapiai (ir dar kalnas kitų) stovi www1 serveryje. Tai labai senas ketvirtas pentiumas besisukantis ant 1.6GHz. Šiandien radau išmesta IBM kompiuterį su kiek geresniu procesorium. Visa bėda, kad nėra specialių maitblokių naudojamu šiame kompiuteryje. Todėl teko pasinaudoti tik motinine:

xenon

Tai MSI motininė skirta dual “xenonui”. Deja, pas mane tik vienas Xeon 2.8GHz procesorius. Yra 4 slotai DDR1 atminčiai, tačiau ne visos atmintys tinka. Kol kas kolekcionuoju atmintines- reikia surinkti minimum 1Gb atminties. Geriau kiek daugiau. Diskus galima jungti SCSI, tačiau mano turimi diskai labai jau senoviški. Kogero teks apseiti senais IDE diskais…
Operacinė aišku bus Linux. Aš naudojuos Debian distribucija- todėl, kad ją pirmą ir kiek pramokau naudotis 🙂
Kol kas viskas testavimo statijoje- neturim korpuso. O ir yra tikimybė, kad gal rasiu originalius hotswapinius maitblokius…

17 replies on “Gal naujas kompas šiems puslapiams?”

  1. o sata jungties nesimato argi nebutu galima pakinkyti kokio raid kontrolerio? 🙂

  2. Visos čia jungtys standartinės.
    Procesoriaus jungtis užklijuota plėvele- Xeon jungtis.
    PCI slotai- prailginti, 64 bitų rodos. Vienas PCI su papildomais kontaktais- ten galima kišti 100MHz taktinio dažnio plokštes. Manuale visa tai vadinama PCI-x. Galima drasiai kišti standartines 32 bitų PCI plokštes.
    Juodos jungtys šone- SCSI LVDS.
    Per vidurį motinos guli mini-PCI lizdas į kurį įdėta mažytė video plokštė.
    AGP lizdas vadinasi AGP-PRO. Ten papildomi kontaktai pasiimti maitinimui. Visa kitą pas AGP atitinka- galima kišti paprastas AGP plokštes.

    Deja sata jungties nėra. Bet yra RAID kontroleris plokštėje. Nors turiu ir papildomą RAID plokštę su savo atmintim ir batarėja. Bet neturiu padorių SCSI diskų- visi žiauriai sudrožti.

  3. Tie senesni IBM serveriniai kompai tai gėris, du tokius turėjęs, labai geri 🙂

  4. Turejau serveriny pc ant zenonu dualiniu p3 , du vyrai susiriete nese i trecia auksta. ir as tokiu siuksliu noriu :))

  5. Šitą motiną grąžinau į originalų korpusą… ant jo irgi yra lipdukas “nešti dviese” 🙂
    Maitblokio neturiu… teks dėžę biški kastruoti. O ir SCSI hotswapinį skyriuką jau išmontavau…
    Dėkui Sonexui už HiTech “šiukšles”, tik va RAMą nereikėjo išlupinėti. Galėjo ir maitblokius palikti ir diską (ar bent jo stalčiuką) nepraganyti… 🙂
    Laikinai instaliavau windozę- darau stress testus. Visai nieko “vartosi”.

  6. mindaugui: šiaip, 3D markas yra skirtas testuoti 3D akseleruotom video plokštėm. Kokie gi gautusi rezultatai su PCI ATI Rage video plokšte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *