ИФК-2000

Tai toks nedidelis blicas, iki 2000 džiaulių energijos. Kiek supratau kad naudojamas lėktuvuose kaip navigacinis mirksiukas. O gal rusiški interneto puslapiai ir melavo. Lempos modelis ИФК2000. Su mano paleidėju lempa suveidavo tik tada, kai jos maitinimo įtampa būdavo didesnė nei 500V. Savaimio pramušimo įtampa pagal dokumentacija- 2000V. Paleidimo įtampa apie 20kV. Su mano schemute paleidimas be maitinimo atrodo maždaug taip:

ifk 2000
Tai jums ne įprasta IFK-120 (ИФК 120). 🙂
Beja, šioje nuotraukoje matosi paleidėjo išlydžiai.

Šioks toks filmukas:

Nors lemputė dirba palengvintu režimu tačiau šviesos blyksnis pilnai apakina fototechniką.

Paleidimo schema maždaug tokia:
ifk blico lempos schema

Tai įtampos dvigubinimo schema, teoriškai įtampa turi užkilti vos ne iki 600V. Praktiškai užkilo maždaug iki 550V. Tačiau aš neturėjau padorių galingų rezistorių R1 ir R2. Pirmas dublis ir rezistoriai sudegė ryškia liepsna. Tada įdėjau maždaug 10K rezistorių… ir kondikų įtampa užkyla vos ne per 10 minučių.
C1 ir C2 didelės srovės seni Japoniški pramoniniai kondikai 1800uF x 400V. Paleidėjas- tai universalus generatoriukas su mosfetais ir teliko transformatorius.

Beja, dėkavojimas berniukui iš sandėlio už šią lemputę.

High VoltageOptical

8 replies on “ИФК-2000”

  1. Kažkada mačiau stroboskopo schemutę su dvejom tokiom lemputėm “radio” žurnale, bet niekur neradau pirkt aš jų. Jaučiu blyksi kur kas ryškiau už ifk120?

  2. Tamsta ponas admin, tą lemputę aš jums daviau prieš kokius metus ar pusantrų, kiek zyziau kad pajungtum parodym o tu tik dabar sugevėjai tai padaryti. Tinginys truputuką esi 😀

  3. Pradzioj galvojau kad neteisingai lempos tipas parasytas, nes mano turima IFK-2000 yra U formos kaip ir ifk-120, tik daug didesne, bet paguglines atradau. kad pas tave visgi IFK-2000-3

  4. Kosmius dariau as pora stroboskopu su sitom ifk2000 lempom, bet nieko gero is ju – reikia dideles kondensatoriu baterijos ir galingos varzos, geriau daryk su xop-15 lempa is milgretos uz ~70lt ir pagal sita schema http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1152190-0.html – su pora potenciometru eis ir blyksnio galinguma ir dazni reguliuot, nereikes poros kilogramu kondensatoriu ir labai didelio galingumo varzos darant pagal standartine schema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *