Ataskaita

Nedidelė vaizdinė ataskaita apie nudirbtus darbus. Šiaip tai stipriai tinginiaujam, bet keli darbai lėtai daromi.

ataskaita
Pildžiau savo didesnę indukcinio kaitinimo mašiną. Dėjau visokius modulius (pagrnide šaltkalvystės darbai), kažkiek dariau bandymus.
Toliau, paspaudus nuorodą bus dar kiek nuotraukyčių ir netgi viena myslė 🙂

ataskaita
Pastačiau valdymo rankenėles į priekinę panelę. Iš kairės į dešinę: bazinis konturo dažnis, pagalbinis reguliatorius nustatyti PLL centrui, fazės detektorius ir dar nesukonstruotas maitinimo įtampos reguliatorius.

ataskaita
Kaip matosi iš fotografijos, panaudojau rusiškus- tarybinius kondensatorius (0.1uF x 1000V). Kadangi didesnis kondikų plotas, galima didinti sroves. Ką ir padarėm. Problemos su metaliniais varžteliais- stėlytė rodo varžtelius ir apkabas kurios nuo karsčio pakeitė spalvą. Kai pasiekėm kažkur 600…700W prasmirdo mano LATRas- jis pas mane nedidelis. Todėl ir paskubinom reguliuojamo lygintuvo gaminimą.

ataskaita
Eksperimento metu rezervuaro temperatūra viršijo 70 laipsnių, tuo tarpu iš gyvatuko pradėjo spjaudyti garų burbulus. Mano siurbliukas labai silpnas. Jei taip temperatūra kils, teks atsisakyti uždaros aušinimo sistemos ir padaryti atvirą. O tai reiškia, kad reikės eksperimentą perkelti į kiemą.

ataskaita
Kol kas tas lygintuvas guli tik tik teoriniuose bėžiniuose. Teoriškai tai bus universalus 1 ar 3 fazių tiristorinis lygintuvas su izoliuotu valdymų. Ir automatinę fazių sekos detekciją.

Giminės ir artimieji panorėjo įsigyti naujus grėblius ir medžių genėjimo pjukliūką. Taigi teko važiuoti į senukus ir apsipirkti. Ir sodo-daržo skyriuje pamačiau tokią dėžutę:

ataskaita
Oj, tai kažkokia techninė sierą… Parduotuvėje nenorėjau atlupinėti dangtelį, tai pirkau nematukais.

ataskaita
Taip, tai tikrai siera!

ataskaita
Čia papildomas elementas kuris deri prie sieros, o gal šitas:

ataskaita
… junginys yra tinkamesnis?

Medžio anglies jau nepirkau, nes tikrai rasiu kur nors buityje.

Kas prisimena proporcijas? 🙂

10 replies on “Ataskaita”

  1. Ot šūdas! Vat pradedi pumpuoti didesnes galias ir išlenda visokie efektai kurių tikrai neisitikėjai. Nu šūdinas varžtelis ir kabė- geležiniai. Vos 1 cm diametro, spaudžia kontaktines kaladėles prie varinio vamzdelio…
    Žiūrėkit koks šlykštus efektas:

    Šūdas Shit Shaise

    Raudonas subinė. Vos 700W ir keliasdešimt sekundžių darbo… Gi toli nuo konturo. Kaip dabar perdaryti? Iš kur gauti nemagnetines medžiagas? Jaučiu ir varžteliai kels problemas. Gerai jau tas, kad tas vamzdelio laikytuvas tai 160A saugiklio stovas. Jis padarytas iš kokio nors vario…

  2. geriausias derinys yra kalio salietra +cukrus
    gaunasi raketinis kuras
    viska išlydzius iki rusvos masės

  3. … apie paraką tai aš žinau. Geriau patarkit dėl indukcinio kaitinimo. Beja, šiandien genėjau medelius fazendoje ir pakeliui pasidariau nedidelį indelį juodojo parako. Padegiau- malonus fejerverkų ir naujų metų kvapas. 🙂

    Humaxui: tai paprasčiausias Cadsoft Eagle freeware edition. Sena versija. Naujos nenaudoju dėl spalvų gamos.

  4. ir su kuo viska susmulkinai? maluno juk reikia 😀

    del to kaitimo, tai mesk ta durna kalade. susirask varines syneles gabala, atsipjauk pora vienetu, galuose po skyle kiauriai per abu, o tarp ju ikises vamzdi stipriai suverzi is abieju sonu. nu kazka panasaus, kad gautusi kaip spaustuvas. jei nori didesnio prispaudimo ploto, ieskok placiu synu. tikrai nekais.

  5. Sweiki, lygtais pamenu proporcijas 4 dalys kalio salietros, 5 dalys anglies, 10 daliu sieros ir 3 dalys pjuvenu . 😀 As tai viska is 10 dauginu nu tai 40g to 50g to 100g to ir 30g to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *