Liūtis 2

Kaip jau žadėjau, keletas nuotraukų po liūties. Čia jau praeitos žinutės fotografija tik jau kitą dieną.

Kalantos 16
(originali nuotrauka)

Daugiau nuotraukų (ir video) nuspaudus nuorodą:

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Čia kad bent jau kad įsivaizduoti, kiek kūbinių metrų vandens telpa į tą griovį. Tikėtinas makslimalus vandens lygis pažymėtas raudona rodykle. Vanduo daugiau nekilo nes pertekėjo per betoninę pertvarą.

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Pusrūsio įėjimas. Vanduo užpildė laiptų įdubą ir išlaužė metalines duris. O tada jau nutekėjo vidun.

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Viduje įvairiausios vonios ir kitą santechnika. Kokia laimė, kad šita firma prekiauja prekėm, kurios nebijo drėgmės. O jei čia stovėtu kokios odinės sofos? 🙂

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Čia jau kitos, vidinės metalinės durys (rudos). Jos jau kiek tvirtesnės ir nesusilankstė. Tačiau vanduo prasisunkė per tarpelius. Tačiau šiame tambūre vandens lygis žymiai mažesnis. Durys kairėje tai į koridorių kur seniau stovėjo www1.savel.org. Aš tas duris buvau užklijaves su izoliacija. Durys tiesiai- į patalpas kurios ant tiek nešvarios, kad potvynis nepakeitė situacijos (anglim kurenama katilinė).

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Povandeninės rozetės ir jungikliai. Jie beveik nenukentėjo.

Kalantos 16
(originali nuotrauka)
Senosios www1 patalpos. Tas vienišas kompas- senas www1 puslapių serveris (P4 1.6GHz, 1Gb RAM ir kokie 3 kieti diskai). Jo beveik negaila, nes www1 senai perkeltas į rimtesnius geležius. Čia buvo tik rezervas- jei netyčia pareitu, tai buvo galima labai operatyviai viska atstatyti. Labiau gaila UPSu. Ypač smartų. Beja, www1 kompas stovi ant plokščio UPSo.
Vandens lygis pažymėtas rodykle. Tiek kompas (tame kambaryje dar buvo ir kitas kompas), tiek UPSai buvo pilnai panire. Tuo tarpu antroje lentynose stovintis kompiuteriukas nenukentėjo. Laidų kušys eina į switchą- laidai nenukentėjo tik išsiterliojo. Tačiau ant žemės buvo nukrites žaibosaugos elementas ethernet tinklui. Jis dabar labai nešvarus, bet puikiausiai veikia 🙂

Video iš apsaugos kamerų (pagreitinta, pamažinta, sudėliota, perkompresuota):

Paprasčiausia liūtis. Originalus video ilgis apie 1:45:00. Puikiausiai matosi, kad filmo pabaigoje visas vanduo nusidrenavo. Pagrindinė potvynio problema tai miesto “galvos”. Pirmiausia nesirūpina miesto valymu, o antriausia, pagrindinė šiūkšlė- tai nupjauta žolė. Žolę šienauja gana retai, tai nupjautas šienas ganėtinai stambus ir užkemša lietaus kanalizaciją. Dievulis čia nekaltas, jis tik dave 23mm kritulių per dieną.

3 replies on “Liūtis 2”

  1. O turtas ar apdraustas ? Ar tokiais atvejais draudimas padengtu nuostolius ?
    Ir kurioj draudimo bendrovej draustis nuo tokiu gamtos stichiniu nelaimiu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *