Vėjelis Kaune

Šios nakties vėjelis mane užklupo užmiestyje- išėjau į balkona, išgirdau sausą trekštėlijimą ir iškarto pasislėpiau. O filmavimo aparatas buvo kiek tolėliau, automobilyje. Todėl filmuko nebus…
Iš ryto paaiškėjo, kad nulūžo kaimyno kieme augančios pušies viršūnė, tokia 30cm storio. Dar kiek aptrumpino kriaušę. Elektra kaip dingo škvalo pražioje tai tai ir neatsirado. Pagal kitų žmonių šnekas supratau, kad namo važiuoti kol kas neverta. Po pietų atvažiavau į Kauną. Panemunės šilas ir šilas prie hidro elektrinės atrodo įdomiai.
Kiek pavaikščiojau po savo gatvę ir ąžuolyną. Labai gaila ąžuolų. Vienas toks didžiulis senolis Perkūno alėjoje prie “aikštės” visiškai nuniokotas… Keletas sekundžių iš ąžuolyno:

Darbe nieko blogo neatsitiko, neskaitant poros liepų ir nutraukto apšvietimo. Mano www puslapiai sukasi, vadinasi kompiuterinis ir elektrinis tinklas nenukentėjo. Namie irgi viskas veikia, nors Perkūno alėja normaliai taip nukentėjo ir stulpai bei laidai ištraukalioti ir nutraukyti. Matyt kiek padėjo tai, kad mano namas yra arti 10/0.4kV trafuko.

skvalas

Senas apvalus betoninis stulpas. Jis neišlaikė nukritusio medelio. O štai apšvietimo stulpeliai lūžo kaip degtukai:

kvadratiniai

Senos akacijos jau seniai prašėsi pjuklo. Dabar Dievulis prasisuko pats ir patvarkė senus medžius. Nors ąžuolyne mačiau, kad stovi koks nors nupuvęs ąžuolas, paremtas, drevėtas, o šalia padoraus medžio tiktai drąskulos beliko.

Darbininkai tvarko užvartas labai operatyviai. Tačiau aš negaliu nepabambėti 🙂 Kažkodėl operatyviausiai smulkinamas storas ažuolas. Vyrai net suplukę krauna ąžuolines kalades į automibliuką. Tuo tarpu kitur praeiti dar negalima. Negaliu pasakyti, kad jie turi kokių blogų kėslų. Gal paprasčiausiai jie sudeda ąžuolo medieną, kad miestiečiai nenupizdintu… 🙂

Persiprašom dėl drebančio vaizdo. Labai jau piktai tie darbininkai į mane pažiūrėjo. 🙂

Gerai, gerai. Aš esu senas bambeklis. Va, elektrikai tvarko nukritusius laidus mano gatvėje. Teisingi ir geri žmonės.

Pirmadienį krausim video iš apsaugos kamerų. Gal ką pamatysim.

Sekmės!

6 replies on “Vėjelis Kaune”

  1. Na kažkaip šiemet Kaunui labai daug kliūna nuo gamtos išdaigų. Tai potvyniai, tai audros. Matyt kažkokių mokesčių nesumokėjot už gerą orą arba į bažnytėlę dažniau reiktų nueiti :P.

  2. medieną gi gudrusis Kauno meras leido gyventojams išsivežti ir sunaudoti savo reikmėm, tik pamiršo paminėt, kad tokios “talkos” išverstuose miškuose niekam nereikia, tai ten darbai prasidėjo kurkas ankščiau ir vyko intensyviau nei Kauno centre 😀

  3. Nieko gero su tom kamerom. Kaip pradėjo žaibuoti, tai pradėjo kiemo apšvietimo lempos durnavoti. Matyt kažkas su įtampa atsitiko, o apsaugos kameros be šviesos nieko gero ir neužfiksavo. Vienam įraše matosi kaip per visą kiemą pravažiuoja konteineris. O kitur tik stiprus lietus kuris tai pila į kameras, kad tik purslai ir matosi.
    Gerai bent kad kameros turi savo UPSus, nes nė to nebūčiau pamatęs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *