Ataskaita

Jau kuris laikas nieko nerašiau. Nerašiau todėl, kad nieko protingo negaliu parašyti… Todėl vėl rašau apie savo neveikimo ataskaitą. Taigis, ką darėm po paskutinio posto (apart to kad įprograminau išprotėjusius arklius į šiuos interneto puslapius):

Vasario men ataskaita
Čia labai lėtai daromas kiek stipresnis lazeriukas. Nuotraukoje aliumininis korpusas kuriame mikro sriegiu vaikšto juodas kolimatorius. Nuotraukoje du lazeriai: standartinis iš DVDRW ir kiek stipresnis, 1W optinės galios 808nm lazeriukas. Bronzinis blizgus daiktas- lazerio diodo laikiklis ir kartu aušintuvas. Ilgokai teko drožti. Nes drožtukų neturėjau. Teko nusipirkti:

cobalt steel tool bit
Tai kobalto plieno “zagatovkė”. 5 strypukai kažkur ~53Lt. Pato teko šmirgeliuoti, kol pagal instrukcijas pasidariau drožtuką.

Kitas durnas pirkinys:
Vasario men ataskaita
20W baltas šviesos diodas, šalia “standartiniai” 3W diodai.

Užtenka apie pirkinius.
Vasario men ataskaita
Tai plokštė kurią pasidariau praeitą savaitę ir šiaip ne taip užpildžiau. Tai 8 galingi mosfetai valdomi per mažiukus tarpinius mosfetukus nuo ATMEGOS. Galima lemputes junginėti, o galima ir steperius pajungti.

Vasario men ataskaita
O čia jau “test run”- nu sukasi tie steperiai. Bet nėra jokios naudos. Išbandžiau maitinima tik iš USB, tai silpnučiai jie. Pajungus išorinį 12V maitblokį jau atsiranda “smarvės”. Jei jungti prie dar aukštesnės įtampos prisireiktu trijų maitblokių, nes galios mosfetai valdomi tarpinių 2n7002 tranzistorių kurie valdo galios GATE- ne daugiau 15V, o štai mažiukai visiškai suderinami su ATMEGA16 išėjimais. Visi tranzistoriai teisingai persijunginėja, todėl šalti kaip lavono subinė.
Jei bus įdomu, galėsiu įdėti eagle schemas ir pcb.

16 replies on “Ataskaita”

  1. Kaip ten su tais ledais. Is durnumo isigijau per dealextrema 30w leda su matiblokiu. Sviesa maloni, tinka apsvietimui, isklaidyta. Bet kad sviestu tai nepasakyciau. Ties jei tiesiai i ji paziuri tai keleta minuciu raidziu 12 srifto monitoriuje nematai. Ai dar prisukau prie proco radijatoriaus, ta isyla. Tai visdelto kiek subjektyviai sviesos turetu duoti tas 30w ledas.

  2. Tik idomu, kokio galingumo led’o reiktu stalinei lempai? ar geriau ant plokstes montuotis is keliu desimciu 1w ir silpnesniu? Kazkaip nuo kaitrines per silta, o taupiaja isukinet neprotinga, nes daznai tenka junginet.

  3. Sveikas, o cnc stakles turi? steper matorus turi jau valdai juos jau sis tas yra jeigu neturi stakliu ar nereikia ju tau

  4. bam: turiu pasidares tokia staline lempa su 6 1w led’ais, ir pakanka daugumai dalyku: skaityt(nors nelabai skaitau kanors kas nera monitoriui), rasyt(apsviecia klaviatura), lituot idiotiskai mazas smd dalis.

    o jei sito permazai turiu ir is 20 1w led’u pasidares, tai su tuo sviestuvu visa kita darau(palepei knaisijuos ir pns), ir ji naudojant truputi seselei mielesni, nes placiai paskirstyti ledai, tai netaip matosi astrus seseliai.

  5. na jo diodas didelis, net lb nebandysi tu pasidaryt zaliolazerio pasiemus zaliaji kristala? tu jau ismetes zaliaji kristala kur tau atidaviau su visu lazerio piestuku? aisq jis ten toks plonas tas kristalas kad jis jo jokios naudos 😀 sa galvojau pirkt zaliaji kristala o, bet irma reik paziuret kaip imontuot i koimatoriu ta kristala.. dar turi vietos lazerio diodui isidet.

  6. Na kas link arklių tai dar siūlyčiau paprogramuoti :). Jau kelinta temą skaitau apie tai ir tik šiandien juos pamačiau.
    Nes neinu į tavo `pagrindinį puslapį, o skaitau tik naujas temas (per RSS bookmark). T.y. pasirinkus temą jokių arklių nematyti ( na nebent tik padauginus labai daug alkoholio 🙂 ).

  7. aga, aš irgi tik paskutinį komentarą perskaitęs išėjau į pagrindinį puslapį ir supratau, kad arkliai nėra autoriaus alkoholinės vaizduotės padariniai 😀

  8. O tas 30W led, kurį pirkote iš dealextrymo, jūs tikrai įsitikinęs, kad ir bus 30W, nebus taip, kad tą 30 reiks padalinti iš 10 ir gausite tikrąją galią? 😀

  9. CNC staklių neturiu. Ir šiaip su mechanika man sunkiai.
    Dariui: kristalą dar turiu garaže.
    RSS skaitytojams: va jums, ne viską pamatot. 🙂
    Mindaugui: dar nesugalvojau.
    Donatui: mano LEDas pirktas ne iš dealextreme. O iš kitokio kitaico kuris specializuojasi LEDų prekyba. Su rekomendacija.

  10. Šitas smarvės daugiau turi:

    Šiaip tai 23LM-C352-G1V, jam reikia 1.3A, maždaug 3.9V. O paleistas nuo seno želinio akumo, maždaug 10V… gaila, kad motoriukas labai kaista. Ilgai nepadirbtu.

  11. valdant unipoliarinius variklius labai sveika diodus jungti ne tiesiai i maista, o per panasios itampos stabilitrona, atlaikanti atbulines sroves. tai leidzia padidinti tiek keitiklio NK, tiek atsikratyti varikliuko stabdymo del apvijos “trumpinimo” per dioda. nemaiso ir faziniu apviju suntavimas kondensatoriumi, pagerinant NK ties ribiniu dazniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *