Video registratoriaus objektyvas

Turiu nusipirkęs iš DX video kamerytę, kuri filmuoja gatvę kai važiuoju automobiliu. Tačiau stokinis objektyvas pernelyg siauro kampo, ne viską pamato. Ilgą laiką brandinau mintį ir nusipirkau objektyvų rinkinuką. Komplekte yra: 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 8mm, 12mm ir 16mm.

objektyvu rinkinys

Teko kiek palaužyti, išlupti apsauginį stikliuką, pavargau kol atsukau užlakuotą originalų objektyvą.

Originalus, stock, objektyvas duodą tokį vaizdelį foto režime:
stock lens
(spaudžiant ant nuotraukos nusikrauna originalus, virš 3 megų failas. Galioja visom testinėm foto).

O dabar eksperimentai:

Visas durnumas, kad daugumas objektyvų susifokusuoja už sriegio ribos, todėl nuotraukos gavosi neryškios ir kiek apšviestos- šviesa pateko į matricą per plyšius. Ir aišku, originalus objektyvas turi IR filtrą. O nauji neturi…

Pradeda nuo didžiausio “zoomo”:
16mm objektyvas
16 mm ojektyvas. Fokusas gaudytas rankomis.

12mm objektyvas
12 mm ojektyvas. Fokusas gaudytas rankomis.

8mm objektyvas
8 mm ojektyvas. Fokusas ant pačio sriegio galo.

6mm objektyvas
6 mm ojektyvas. Fokusas ant pačio sriegio galo. Gal ir gerai, bet panašu, kad stokinis objektyvas būtent tokio židinio nuotolio.

3.6mm objektyvas
3.6 mm ojektyvas. Fokusas gaudytas rankomis. Jau plačiakampis, bet objektyvas turi kaboti “ore”. Nesamonė kažkokia…

2.8mm objektyvas
2.8 mm ojektyvas. Fokusas gavosi normaliai ir gana gerai įsukus objektyvą į korpusą. Labai jau plačiakampis, bet kogero teks šitą naudoti. Ir spalva kažkokia kitokia, tikriausiai objektyvas kiek sugeria IR spindulius.

Nulupau IR filtro stikliuką nuo iriginalaus objektyvo ir šiaip ne taip priklijavau prie naujojo. Gavosi taip:
IR filtras ir 2.8mm objektyvas
Labai jau fish eye 🙂

Perdaryta kamera atrodo taip:
kamera po perdarymo

Matosi, kad objektyvas išlenda iš korpuso. Teko nuimti apsauginį (tikro stiklo!) stikliuką ir padrožti plastiką.
kamera po perdarymo

O čia svarbiausias testas, dėl ko viskas buvo vargstama. Filmukas- pradžia stokinis, poto plačiakampis be IR filtro ir jau viskas sumoontuota.


(filmas turi HD režimą)

Pažiūrėsim kaip viskas atrodys automobilyje.

17 replies on “Video registratoriaus objektyvas”

  1. Labas. Domiuosi panasiom juodom dezem. Rusijoj pamise del ju del “podstavu” ir siaip del vairavimo “po poniatijam” 🙂 . Ar paciam sis “zaislas” yra pagelbejes ?

  2. Jei pastebejei, foto rezime sita kamera isnaudoja daugiau matricos. Video rezime tas fish-eye taip smarkiai nesijaucia.

  3. Jonai, jį naudoja kaip įrodymui eismo įvykio atveju(vaizdo įrašą), bet kokiu atveju lengviau išaiškinti kaltinką, jei jis specialiai tai padarė, staigiai stabdymas ar panašiais kitais būdais. Aišku reikia atminti, kad video registratorius taip pat neatleidžia nuo KET laikymosi. Aj, nesinori teršti Levo forumo, būtų galima įmest video. 🙂 Daiktas praverčia tiems, kas daug važinėja automobiliu.

  4. Jonui. “Podstava” – surezisuotas eismo ivykis Tai gali buti kaip minejo kionig arba tiesiog policijos reketas. “Po poniatijam” – vaziavimas “darant” kitus eismo dalyvius , nes esi “krutas”. Aisku kad pasitaiko ir eiliniu nelaimingu situaciju , kurias nekenkia uzfiksuoti. Yra buve atveju , kad video medziaga is nukentejusiojo padaro ji kaltu. PVZ jusu registratorius fiksuoja jusu automobilio greiti 🙂 , GPS koordinate .

  5. Įdomu kiek tokia kamera kainuoja? Vaizdo kokybė visai nebloga sakyčiau 🙂

  6. O kam išvis reikėjo perdarinėti? Juk originalus objektyvas puikiai rodė, tai kam reikėjo gadinti, kad vaizdas būtų iškreiptas?

  7. Xumotai, negi ponas Levas tau koks pavaldinys , kad turetu pasiaiskint Tau ka ir kodel ka nors daro?

  8. Nu kamerytė tai nebloga ;D Kaip iš DX’o . Blm reiks turbūt pasiknysti ir nusipirkti , o USB junktį turi ? Kad galima būtų naudoti kaip kamerą windows’uose ?

  9. As siulau nusipirkti keychain spycam 808hd uz 40 doleriu, kurios kokybe pakankamai gera ir kai nedidelis apsvietimas ir ji labai maza todel galima naudoti snipinejimui arba kaip web cam arba rc modeliams.I masina isimetus irgi bus geras vaizdas, bet maitinimas reikalingas nuo cigareciu lizdo, nes batarke prasta ir taip pat reikia geros micro sd kortos.

  10. Jau labai pasigendam tavo naujų straipsniukų. Gal yra kokia numatyta data, kada kažkas didelio ir baisaus bus? 😀

  11. Problema kur tvirtinti kamerą:

    Po “kozyrioku”:

    Prie šoninių dūrelių stiklo:

    Ir trečias variantas. Viršutiniam dešiniam priekinio stiklo kampe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *