Administracinis pranešimas

Kadangi mirė /var direktorijos kietas diskas, o /var teoriškai nelaiko svarbių duomenų, tai kuri laiką neveikė puslapiai ir dar toliau negaliu per imap pasiimti pašto… Pirma kartą susidūriau su Linuxo tupizmu. Daugelis servisų nesugeba susikurti savo naujų direktoriją ir fataliai stringa. Pvz., jei softui reikia /var/run/softas/runing.pid ir nėra direktorijos /softas/ tai jau pizdėts, nepasileis. Pačiam softui susikurti tokią direktoriją jau per sunku.

Skrodimas parodė, kad net IBM Xeon serveriai naudoja blogus kondensatorius, tad pakeliui teks keisti visą hardwarą.

Sistemos migracijos metu kurį laiką neveiks nei www, nei mano paštas. Todėl nebandykit ką nors gerą siūlyti.

Ala aš gudrutis, kad mysql duombazės failus ir defaultinio /var pakeičiau į kitą vietą!

8 replies on “Administracinis pranešimas”

  1. Tam yra skirta replikacija, ir hostingą geriausia pirkti. Jeigu ir dedikuoto reikia.

  2. Esmė tame, kad daugelis servisų paleidžiami po atskirais account’ais ir neturi galimybių nieko sukurt root-owned /var/run. Tam ir yra tos atskiros direktorijos — kad būtų vieta, į kurią servisas gali rašyt.

    (Kai dėl fakto, kad .pid failai apskritai yra tūpi, tai po truputį randasi sistemų, kurioms jie nebereikalingi: upstart, systemd.)

  3. Ernesta, nifiga niekas neduos tokio serviso ir tokios kokybės/kainos santykio kaip esamas provaideris. Net jūsų 🙂
    Per paskutinius vos ne dešimt metų hostinimui mokėta nulis litų, serverio aliektra irgi 0 Lt, kompas dualinis xeonas- 0 Litų 🙂

    O bendravimas su vienų hostininimo lyderių, po php versijos keitimo visą dieną neveikė kelių firmų www ir emailai. O telefoninis konsultantas neskiria DNS C NAME nuo redirecto… Nekalbant, kad jie ištrynė visus senus emailus iš seno IMAP nepalauke globalinių DNS MX įrašų pasikeitimų. Vos ne pusantros paros emailai la la.

    Teks vėl biški pakonfiguruoti- donorinis kompas: quad corinis, 4gb ram ir kitos prigulnybės.

  4. negudrutis, nes turedamas tiek disku ir toki hardware sugebejai aptureti trabliema del kazkokio disko pabyrejimo. “blogi” kondai yra noro nusipirkti pigiau pasekme, o ne priezastis.

  5. gudrutis, nes aš šiuo metu iš šių www neuždirbu nieko ir todėl nėra iš ko investuoti.
    O žodis “turėdamas tiek diskų” turėtu skambėti “turėdamas tiek šūdinų diskų” 🙂
    Beja, pastebėjimas (čia sąmokslo teoretikams), šiuolaikiniai diskai byra, o senoviniai, kokių 4..8 gigų veikia be problemų ir smartai nesiskundžia.

    O blogi kondikai tai čia matyt pas labai pigų IBM e-serverį?

    Beja, kompas papuolė naudotas ir apie tai rašiau čia. Vadinasi kompas pratraukė nuo 2009.07 mėnesio iki dabar. Diskas manau senesnis. Veikė jis non stop nekondicionuotoje ir nešildomoje patalpoje. Per žiemos speigus kompas dirbo neigiamoje temperatūroje. Šiaip, manau, kad kondikai ant motinos išsipūtė dėl to, kad aš pastačiau nelabai gera maitinimo šaltinį. Originalus buvo pavogtas jau anksčiau. 🙂

  6. /var laiko ne “nesvarbius”, o kintančius duomenis. O vat kodėl developeriai softą eašo taip, kaip patogiau jam, o ne vartotojui, man iki šiol mįslė.

  7. “serverio aliektra irgi 0 Lt” kaip čia taip kiba pas jumi ten perpetum mobile yra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *