AVR 43: knyga, liion, led, laikrodis…

Čia tokia kompiliacija. Kažkada dariau rezervinį USB pakrovėją kurį galima maitinti kad ir iš saulės elementų, poto kažkada rašiau apie labai gražius LED indikatorius ir daug kartų rašiau apie savo universalią ATMEGA plokštę.
Kadangi nelabai kaip man ir reikia to rezervinio šaltinio, nutariau viską sujungti į vieną vietą. Ir dar pridėjau biškutį…

Viskas prasidėjo nuo to, kad pastebėjau, kad jei blogai miegu, tai atsibundu kažkodėl lygiom valandom. Tai buvo labai keistas reikalas. Arba ufonautai įsiuvo į mano galvą kokį RTC su batareika, arba veikė kažkoks išorinis reiškinys. Blaivesne galvą pagalvojus dašuto, kad tas išorinis reiškinys yra … didelis LED laikrodis. Jis kiekvieną valandą pradeda su nedidele animacija kol persivartalioja visi skaičiai. Tos šviesos mirgėjimo matyt užtenka, kad smegenys užfiksuotu ir prabudintu. Juolab, kad raudona spalva gana lengvai praeina ir per užmerktus vokus. Teko laikrodį pašalinti.
Bet reikia gi laikrodžio. Todėl tarp Eridano knygų, savadarbėse lentynose atsirado kažkokia ne knyga:
RED LED clock mini
(dizainas dar nebaigtas, reikia padažyti ir dar apsaugines plėveles nuplėšti)

Tai jau tas minėtas hibridas. Naujas reiškinys pridėtas papildomai- laikrodžio valdymas su IR distanciniu. Tačiau kadangi neturėjau po ranka nenaudojamų RC5 tipo distancinių, tai teko kuistis internete ir beveik per naujo pačiam perrašyti NEC standarto IR protokolo imtuvo softą:
RED LED clock mini
(Distancinis nuo kažkurio USB TV tiunerio)

Distancinis turi daug mygtukų, o ir panaudotas MCU dar turi gana daug laisvos vietos, tai laikrodis ne tik rodo laiką, bet sugeba parodyti ir vidinių akumuliatorių įtampą. Galima dar ką nors priprogramuoti, bet šiuo metu aš dar tingiu.
RED LED clock mini
Joks fotikas nesugeba normaliai nufotkinti to laikrodžio, todėl iliustacijos tokios prastos.

Aišku, viso softo source failai. Čia tiems kurie domisi NEC IR protokolo skaitymu. Naudojamas taimeris- pertraukimas, tai softas nelabai užkrauna procesoriuką.
NEC IR for AVR ATMEGA.

3 replies on “AVR 43: knyga, liion, led, laikrodis…”

  1. Nufotkinti nėra didelė problema, tik reikia fotiko su bent šiokiu tokiu rankiniu valdymu – reikia užstatyti ilgesnį išlaikymą. Beje, ant paprastų muilinių tam gali užtekti vien tik gerokai sumažinti ISO.

  2. Nu čia ne foto megėjų forumas 🙂

    Red LED symbol

    Todėl nelabai ir kokybiškas foto dedam- fotkinam su tuo kas papuolė po ranka. Telefonu arba Samsung digimax A4 fotiku kurį radau šiukšlyne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *