Radijas Realtek RTL2832U + R820T

Kol kas nėra savų pabaigtų projektų, tai weblogą pildau tokiais nelabai informatyviais straipsniais. Seniau, kiek paeksperimentavau su RTL2832U + FC0013 radija. Dabar atsisiunčiau kitą variantą: RTL2832U + R820T. Tas R802T (Rafael Micro) teoriškai turi didesnį jautrumą ir platesnį diapazoną. Tuoj pabandysim kai ką patikrinti. Čia skreenšotai tos pačios radio stoties, su ta pačia antena ir tuo pat laiku. Nuotraukos išsididina.

RRRR
Čia variantas su FC0013 imtuvu (tiuneriu). Uždėtas didžiausias realus stiprinimas. Ką reiškia realus? Ogi dar padidinus, padidėja foninis triukšmas ir stotis nesigirdi visiškai arba girdisi prasčiau. Matosi, kad smaukytuvas stovi ties -5.8dB.

Dabar kitas USB ikištukas, su RT802T imtuvu:
RRRR
Dabar smaukymo skalė kiek ilgesnė. Skaičiai rodo +25.4dB. Tačiau man atrodo, kad šities skaičiai rodo prieno riebumą išmatuota morkomis per kvadratinį metrą padauginta iš sekundės kvadrato… 🙂
Į “waterfall” spalvas nekreipkit dėmesio.

Bet subjektyviai, Kauno ATIS girdisi geriau ir mažiau triukšmo. Dėl diapazono pločio dar negaliu patvirtinti tiksliai, nes nepasiruošiau detektcijos įrankių. Bent jau R802T “kažką” girdi virš gigahercinio diapazono.

O dabar biški vandalizacijos:
RRRR
Viršuje- gamyklinis variantas. Apsauginis diodas sumontuotas, antenos kištukos toks… nu mano kištukų kolekcijoje perėjimo nebuvo. Todėl buvo kiek pakeistas variantas- įlituotas “standartinis” kištukas ir kol kas pridėtas vienas nedidelis tantalinis kondensatorius. Tuos elektrolitus tikriausiai pakeisiu tantalais.
Beja, šis USB daiGtas naudoja žymiai daugiau energijos ir stipriai kaista. Senesnis variantas nebuvo toks karštas.

RRRR
Čia taip atrodo korpusas, kad jei kas nors sumanys įsigyti panašų, būtų kokia nors orientacijas. Šiaip įrenginys yra tipinis kinas- noname.

18 replies on “Radijas Realtek RTL2832U + R820T”

  1. Toki pat gavau vakar. kol kas galvoju kaip padaryt lauko antena. Bute uz plastikiniu langu ir su standartine antena girdziu tik kelias FM. Lauke salta ir su noutbuku balkone ne sedesi 🙂

  2. Labai keista. Matyt gyvenu stebūklingoje vietoje, nes standartiniam “FM” diapazone, su “originalia” antena pagaunu keliolika radio stočių.
    Jei “ruskoje radio” netrukdytu, tai dar daugiau būtu.
    O su lauko antena ir senasis UTB diapazonas turi stočių.

  3. Mano daiGtas lygiai toks pat, ir jame yra vieta impulsiniam maitinimo stabilizatoriui, tik neatsekiau kokia turėtų būti ta 5 kojų MC. Kiek datasheetų žiūrėjau – visur pinoutas netinka. Gal atitiktų kaip iš to ezcap su FC0013, ten berods impulsinis?
    Kaitimas turėtų sumažėti.
    O dėl stočių – pas mane, Klaipėdoje, su pusmetriu vielos praktiškai geriau ima FM nei JVC centras su T formos komplekte buvusia antena.

  4. Aš su šituo pagavau lėktuvėlių transponderius. Gaila, kad apie Kauną su mano antena matosi labai mažai lėktuvėlių. Gal vasarą, nusivešiu į kaimą ir pasidarysiu anteną geresnę, tai daugiau matysis.

  5. Sveiki, isigijau eksperimentams ir as toki pati RTL2832U + R820T, tik viena beda. Mechaniskai truputi pazeista plokste. Koks galetu buti kondensatoriaus C4 talpumas.

  6. Sveikas,
    Ar neteko kada pagauti tokių signalų ir dar tokio stiprumo?
    tetra
    Antenytė – mažiausia iš lauko TV antenų be stiprintuvo, logoperiodinė, gal 50 cm ilgio. Čia priimama ofiso viduj, langai su standartiniais metalizuotais stiklo paketais.

  7. Dėkui už atsakymą. Jo, kažkas iš jų ir yra. Šiandien kaikuriuose kabinetuose traukia ir visai be antenos vos vos silpnesniu lygiu.
    O neteko girdėt, kokiais dažniais šiais laikais liaudis naudoja rimtas blakes?

  8. nu tai priklauso nuo blatnumo. Jei naudoja GSM/edge ir t.t. skaitmeninį ryšį, tai neatskirsi nuo mobiliako. Ypač jei bus suspausti duomenys ir nevisada transliuojami.
    O paprastos būna visame radio diapazone. Detektuoti galima per akustinį ryši arba matuojant galios pokyčius judant patalpoje.

  9. Levai, kur radai schemą? Gal gali pasidalinti? Mano komplekto CD jos nėra, google pirmi puslapiai ir nedavė rezultato, gal nekorektišką užklausą naudoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *