Random fotkės

Šiaip nieko naujo nepagaminau, gal kiek patobulinau VFD laikrodžio firmwarą, todėl dedu visokias nelabai senas nuotraukas iš telefono su nedideliais komentarais, gal kam nors bus įdomu.

Fotke
Rusai visada triedžia (ypač balandžio mėnesi) kad jie išrado radiją. Italai kiša Markonį. O anglai paprasčiausiai parašė, kad normalias transliacijas pradėjo anglas ir jie dėjo ant kitų… 🙂

Fotke
Tai likučiai rentgeno lempos iš automobilių skanerio. Pagal LR įstatymus tokias lempas privalu sudubasinti prieš išmetant. Todėl kažkas (ne mūsų kontora) vargo, išardė lempos korpusą, išleido tepalą, sudaužė lemputę ir tikriausiai nusifotkino. Lemputę įdėjo atskirai. Matosi berilio metalo langelis- sako jo miltukai stiprus karcirogenas. Gal kam reikia? 😛

Fotke
Dviračiai papuliari transporto priemonė Londone. Gerai jiems, pas juos keliai daug maž geri ir žiemos be sniego. Aišku ten tuos dviratistus traiško automobiliai, bet vistiek jie ten važiuoja per automoto smarvę.
Čia Padingtono stotis, vieša nemokama dviračių stovėjimo aikštelė- tikriausiai iš priemiesčio atvažiave žmogučiai čia sėda ant savo tarataikos ir mina į darbą. O vakare atveža į stotį, palieka o patys kelias valandas važiuoja miegoti į savo miestelius.

Fotke
Pasirodo, mano “saulės pakrovėjas” dar tebeveikia. Jis čia pribaiginėja jau pakrauta ličio batareiką. Visiškai nenaudingas eksperimentas.

Fotke
Sauja nenusakamo formato ir dydžio kietų diskų (po 1, 2 ir 3 gigus).

Fotke
Vajetau, Londoną semia! Vanduo kyla tiesiog akyse ir naglos žąsys (fotkėje nesigavo) okupuoja važiuojamają kelio dalį. Durna ta Temzė, niekaip neapsisprendžia į kurią pusę jai geriau tekėti.

Fotke
Įdomu, ką rūkė šio šulinio dangčio dizaineriai- konstruktoriai? Nu kodėl jis toks?

Fotke
Ne viskas gerai tuose vakaruose. Net suoliukai parke prirakinti. Pasirodo, suoliukus iš Haid parko kartais pyzdina. O gal paprasčiausiai vakarais ateina maniakai- geomantai ir perdėlioja suoliukus pagal feng-šui?

Fotke
Tikrai padarė įspūdį ši instaliacija. Iš karto mano protelis nesumąstė kas čia ir kodėl taip. Žiūrint žemyn iš aukštesnio balkonėlio vaizdas buvo labai keistas. Matės kaip ir rūkelis. Net ir kvapas kaip užuomina nepadėjo atspėti kaip čia kas.

Fotke
Pasirodo, tai patalpa užlieta nafta. Taip, ta pačia kur arabai siurbia, parduoda ir poto už gautus pinigus siautėja. Kažkaip naiviai atrodo tie keturi gesintuvai prie TOKIO kiekio atviros naftos balos.

Fotke
Ir pabaigai- Battersea elektros jėgainė. Čia seni Pinkfloidų gerbėjai susileižia, susigraudina ir užsisvajoja. Elektrinė tiesiog milžiniška. Po penkių metų tai bus milžiniskas gyvenamas namas su pričindalais.

7 replies on “Random fotkės”

  1. Ha, tokia pat nuotrauka turiu padares, itariu jog toj pacioj vietoj, netoliese taip vadinamos Hammersmith rivieros: http://imgur.com/VDOnmpn
    Diskai turbut 1.8″ is kokiu senu iPodu? Yra mazesniu – su pirmais DSLR (?) atsiradusios CF korteles vadinamos Microdrive. Geras suvenyras gautusi.

    Beje del elektrines vietiniai labai jaudinosi, jog kaminus pakeis plastikiniais. Go figure.

  2. Dėl šilinio dančių.. O jie šiaip nebus apart tų trijų atsikišimų mažesni nei apvalus klasikiniai dangčiai? Čia gal sumažino ir paliko atsikišimus serviso personalo rankoms kai jie lenda vidun 😀

  3. Kažkur turiu aš CF formato hdd. Jis kiek didesnis. Iš kur šitie buvo ištraukti aš nežinau. Ir net nepatikrinau kaip jie ten jungiasi- paprasčiausiai pralėkiau pro dėžę šiūkšlių ir pamačiau juos.
    O dėl vietos tai taip, tai ta pati vieta.
    O dėl kaminų- lygtai jie nekeisti. Juos ten pakeisti sunkoka. O ir plastikiniai geresni- aš net neįsivaizduoju kiek kainuoja tokių kaminų priežiūra ir remontas.
    Dėl dangčių- taip, jie kiek mažesni. Bet mintis vistiek crazy.

  4. Siaip dar del berilio, tai pamenu skaitinejau senoj knygutej apie metalus, kad tai ,,metalu vitaminas,, kad netgi mikro kiekiai drastiskai keicia metalu ar ju lydiniu savybes i gera puse pvz i tona aliuminio idejus grama berilio baisiai padideja tvirtumas, atsparumas ir tt. Yra specialus bronzos lydiniai skirti aviacinem spyruoklems maisyta i juos tp berilio, irgi atsparumas nuovargiui, -nesveikas, praktiskai amzinos speju kad dar maiso jo ir i titanines turbinu mentes.beje, kiek atsimenu berilis radioaktyvus.

  5. Kad berilis keistas elementas aš žinau. Šiaip jis labai lengvas, tvirtas, tiesa trapus. Kažkokias legendas skaičiau, kad iš berilio bandė kažkam daryti stabdžių diskus (ar tik ne amerikonų kosminiui laivui), bet dėl toksiškumo atsisakė.
    Dėl radiaciojos tai nelabai. Wiki rašo:
    Primordial beryllium contains only one stable isotope, 9Be, and therefore beryllium is a monoisotopic element.
    Kadangi jis labai lengvas, tai nuo visokių neutronų jis suyra iki helio ir gana greitai.
    Užtat jis labai gerai praleidžia rentgeno spindulius ir stabilus karsčiui. Todėl ir naudojamas lempose- ten tas baltas galas (dešinėje) padarytas iš beveik gryno volframo. Varis nutraukia šilumą į aušinimo dalį. Pats kampu stovintis anodas iš gryno poliruoto volframo viduje. Kai veikia lempa ten visuje būna pekla ir viskas žiauriai kaista. O berilio langelis nebijo karščio, nepraleidžia šviesos ir IR. Todėl iš lempos eina rentgeno spinduliai ir labai mažai karščio.

  6. leptelejau del radiacijos ir paskui susigriebiau :-), galvoju is kur blyn atsimenu , pasirodo is cia turejom toki ,,škandaliuką”,- http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/su-ukio-ministerijos-palaiminimu-rusams-perduotas-branduolinio-ginklo-gamybai-tinkamas-metalas.d?id=7267552, (pasirodo berilis radioaktyvus del urano priemaisu)
    realiai sulaike keturias(4) tonas sio metalo dar 1993m , prisimenu budamas dar pacukas ziurejau zinias ar per radija girdejau ir afigel nuo sulaikyto metalo kiekio, ir kainos(toj knygiukstej skaitinejau kad ziauriai brungus metals, ir realiai valstybiu turimi kiekiai eina kg eiles o o gamyboj naudojama dar maziau

  7. Hey hey hey Levai, gerai tiems dviratininkams Londone! 😉 … Truputis adrenalino karts nuo karto, bet gerai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *