O žinote, aš vėl sufeilinau paskutinę PCB

… ir visiškai nesuprantu, kodel maketas ant snarglių veikė, o ant padarytos PCB neveikia. Oj kaip aš nekenčiu visokių transformatorių vyniojimų…

Kad neužrūstinti skaitytojus, parodysiu savo stalo naują dizainą. Dabar atsirado “antresolės” ir kartu šiokia tokia atrama ir daiktai nebešliaužia nuo stalo. Taip pat, nišose pasislėpė oscilografas, maitlokiukai ir visokie niekučiai. Monitoriai dabar stovi kiek aukščiau, kas biški man nepatogu, bet tenks kentėti, gal mažiau kuprinsiuos sedėdamas prie stalo.

Levo stalas
Smalsučiams: fotkė pasididina. Galit apžiūrėti “kurybinę betvarkę” atidžiau.

Daugiau kaip ir nėra ką jums papasakoti. Nėra kaip tai laiko.

Viktorina:
1) kiek laikrodžių ant stalo?
2) kiek guli kalkuliatorių?
3) ar Levas turi cianoakrilato klijų?
4) ar mandarinai biški papuvę ir minkšti?

13 replies on “O žinote, aš vėl sufeilinau paskutinę PCB”

  1. Manau, kad šioje erdvėje laikrodis ar kalkuliatorius igyja neapibrėžtumą, gi kiekviena bent kiek protaujanti mikrė turi potencialą tapti laikrodžiu ar skaičiuotuvu, net kompo darbastalyje tikriausiai matosi laikrodis, ir gal atidaryta calculator programa.
    Buteliukas nuo cianoakrilato kogero viduy stalo, neaišku ar likę klijų ten.., ir aš toki turiu. Gaila kad naudojant po truputi uždžiūna kakliukas, tiek, kad norint atidaryt reikia nuraut kakliuką ir su kuo nors kabinti ir tepti tuos klijus. Gal yra koks būdas kaip išvengti uždžiūvimo?
    Jei mandarinai nebūtu biški papuvę ir biški minkšti, tada fotkėje matytume tik jų lupenas.

  2. Kūprinimąsi dažniausiai lemia netinkama kėdė. Monitoriai patogiam darbui tikrai per aukštai. Gal iškilti sprando skaudėjimo problema 🙂

  3. O ten po multimetru ir dar bieas žino kuo (gal pasidalintsit kas ten?) ar tik ne ThinkPad’as tupi? Gal koks T61 serijos dar..?
    Pastebėjau rimti inžinieriai bei moklso žmonės tik juos ir tenaudoja…

  4. ot akylumas… Ten ThinkPad X61s. Radau šiukšlyne, pridėjau RAM, diską ir dabar linuxinis kompiukas. Gaila, kad jis neima atminties po 2gigus. Papildyčiau iki 4. Paprasčiausiai kaista ir neveikia. Beja radau su normaliais akumais. Kiti du x-susai buvo sudaužyti.
    notebukai
    Dell XPSai ir visi kiti, su atsiklijavusiais čipais. Tiesa kai kurie dar biški veikia… Bet kam jie reikalingi. O štai jei reikės p-channel mosfetu, bus galima išsukti. 🙂
    (beveik visų notebukų sponsorius- LR valstybinis bankas)

    Kuprinimasi lemia ne kedė, bet iš esmės neteisinga stovėjimo-sedėjimo poza. Ir dar kreivas stuburas. Dėl sprando nežinau- ekrano centras yra akių linijoje (jei sėdžių tiesiai).

    Beja, LR bankas sponsoriavo ir šias spintas:
    19 coliu spintos ir Justina
    Justina ta šiaip, kai dydžio etalonas.

    Deja, kitas spintas sudaužė mūsų d… vairuotojas. Buvo su grūdinto stiklo durim…

  5. Čiut neužhipnotizavo vaizdelis… Kartais ne vaizdo registratorius netoli nuo osciliko ant kartoninės dėžutės šviečia?

  6. O ta serverinių HP 2.5 diskų “kaladė” iš kokio tai ML’o – atvažiavo kartu su spintom?

  7. Arūnui: taip, guli įjungtas.
    hardwaristui: taip! Deja diskiukai visi blogi, gerus kažkur nukišo. Diskiukus naudojam kaip detalių donorus. Beja truputi virš diskiukų guli PCIe SAS kontroleris nuo tų diskiukų.

    O Lenovo Xsusui šiandien pridėjau 4G RAM, iš man padovanoto donoro. Telaimina HP pavilion seriją už nemokamus RAM ir kitus daikčiukus.

  8. Kodėl neapykanta transformatorių vyniojimui? 🙂 Gal ta proga tutorialą detalų į blogą? 😀 Man reiktų vienam projektukui kur labai įdomus man pasirodė (ESR meteris savadarbis) bet jame transformatorius savadarbis reikalingas ir pastrigęs likau, taip niekaip ir neprisėdau susidorot. Net laidus seniau neradau kur žmonės perka kad padoriai sumokėt, o ne baisius kiekius kurių nepanaudosim, toki tinginiai kaip aš 🙂

  9. Koks dar tutorialas? Kažkur bloge yra kiek parašyta apie impulsinių transformatorių vyniojimą.
    Labiausiai trafuose mane nervuoja tas neapibrėžtumas ir parametrų gausa. Tik pasikeičia schemos parametrai kiek nors (kad ir dažnis) ir pažiūrėk- visa transformatorinė matematika nuplaukia ir staiga srovės-įtampos visai ne tokios kokios reikia.

    Čia apie impulsinius. Paprasti 50Hz veikia ir nieko blogo nedaro. Audio trafų nevyniojau, nes niekada nebuvo tokio didelio noro. Padarytiems lempiniams stirpiakams naudojau fabrikinius transformatorius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *