Kiniškas powerbankas be akumų

Jau senokai pas mane mėtosi palaidos Ličio jonų “bačkutės” (18650), kurios kartais susitrumpina su visokiais gelžgaliais ir gana efektyviai smirda ir bando sukelti gaisrą. Todėl nutariau jas sudėti į dėžutę ir gal panaudoti, nes prožektoriui ir dar kažkam užtenka vos kelių bačkelių. O dar ir nusimato maišiukų panaudojimas kol jie nesprogo… Pasakyta- padaryta ir iš kinų atvažiavo power bankas be akumų, toks alia DIY komplektėlis.

power bank

Tai plastiko dėžutė su kažkokia krovimo schema, voltmetriuku ir panašiai. Visi akumuliatoriai jungiasi lygiagrečiai, todėl nėra jokios balansavimo sistemos. Kol kas viskas veikia. Aišku, čia neapsėjo be mėlynų LEDų, bet ką jau padarysi. Beja, pirkinys kainavo 4.35$.

power bank internal view
Kaip matosi iš nuotraukos, aš čia sukišau visą šrotą. Aišku prieš kišdamas patikrinau akumus, kad jie visi būtų pilnai pakrauti, nes kitu atveju gali įvykti paspartintas “krovimas” ir delikačios sprandžinos susilydo.
Kiek šitas agregatas veikiantis, pasakys tik jo vartojimas. Tik iškarto kyla klausimas- koks gi bus švelniai delikatus akumų krovimas! Gi energiją šis bakas gauna iš USB laido, t.y. apie 1A viso. O viduje stovi 8 bačkos, kurios mielai kiekviena priimtu po 1A srovės. Beja talpa kiniškais megawatais- 30000mAh, o SI vienetais gaunasi kažkur apie 8*2Ah (~60Wh). Gal jei naudoti papiktintas naujas bačkutes, energijos kiekis ir pasiektu kiniškus 30Ah…

Beja, šopingo silpnumo akimirką, nupirkau dar 2 kitokius powerbankų korpusėlius. Nes DAR AKUMŲ mėtosi visur…

10 replies on “Kiniškas powerbankas be akumų”

  1. Būtų labai įdomu pamatyti kokį kinišką powerbanką, kuris mokėtų visas tas bačkutes balansuot ir iščiulpt kiekvieną pakankamai individualiai. Neteko dar tokio aptikt laukinėse Ali platybėse?

  2. Oooo tai jumi, mumi kokia tai gera zinia nesi…as tai kazkaip insivaizduodavau, kad ten AA tipo dydis….papurciau stalcius uzmaciau 6 baterijukus

  3. Cia daugiau Sauliui atsakymas. Ka tik uzsisakiau is ebay platybiu Soshine Tomo. Panasu krauna visas atskirai. Tai ir turetu isciulpineti panasiai

  4. Levai, gal gali duoti linka i ta powerbank’a kuri greitai atsiunte. Ar bent jau to seller’io nikname ebay’juje. Ir priedo klausimas : is kur greiciau jums siuntinai pareina – is Kinijos ar Honk Kongo ?

  5. htt p://s.aliex press.com/MZbqaiaM

    Tarpus reikia pašalinti. Ir negaliu garantuoti už siuntimą.

    Dėl greitumo… nemanau kad svarbu ar tai motininė kinija ar Honkongo miestelis. Viskas priklauso nuo sėkmės.

  6. Truputuka keliu bangas i tema grimstancia gilyn. Kokia paties nuomone 400a pikas… powerbankas gali uzvesti masina. Ar cia gik blefas galvoju. PVZ toks : Blitzwolf jump starter ale visoke ebay ir banggod pardavoja.
    Ps. Ar atkeliavo tavo kitos kinietiskos dezukes powerbankams su 18650 ir kokie atsiliepimai

  7. Pas mane ta pati problema: nesugalvoju, ką daryti su 18650. Tai pradžiai nusipirkau teisingą pakrovėją – SkyRC MC3000. Labai teisingas modelis. Iš principo manau, kad akumuliatorius geriau krauti specializuotam pakrovėjuj, po to juos sukišti, bet tada reikia, kad powerbanke būtų patogus akumuliatorių įdėjimas – išėmimas. Kaip yra šiame powerbanke? Ar reikia sukinėti kokius nors varžtus, norint akumuliatorių išimti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *