eDumster Diving

Yra toks veikėjas iš australijos, cypiančiu balsu. Ir jo video kartais būna apie jo “dumster diving”. Jis ten gal kartais sukčiauja kiek manau, nes gal niekas neišmes veikiančio Keysight oscilografo (EEVblog #984). Tačiau, dėl profesijos subtilybių ir man buna kažkas panašaus į dumbster diving… ir tie radiniai kartais stebina. Nebepamenu, ar rašiau apie kažkokios miestelio ambulatorijos utilizavima- kur myžalų ir kraujo ekspres analizės prietaisai po dešimtmečio stovėjimo (net nebuvo įjungti) buvo išmesti. Nes “europos remimo” lipdukai buvo užklijuoti ant naudojimo durelių. Prietaisai tikriausiai daug kainavo. Buvo dar ir banko dovanos, kurios buvo naudojamos ir kaip serverių spintos, ir kaip UPS prietaisai ir, galu gale, kaip ir šis kompiuteriukas su kuriuo rašau šitą tekstą:

dumster dive
Tiesa, teko nusipirkti akumuliatorių ir SSD diską. Beja, Windows 10 Pro legali licenzija irgi iš “dumster daivingo”. Bet tai buvo senai. O štai šiandien kiek naujesnis grobis.

Pirmiausia labai keistas prietaisas:
dumster dive
Kuris šiaip yra kaip ir prabangus akumuliatorių krovikas.

Arba nenaudotas šitas programatorius. Tik 439.00 € excl. VAT +šiping & hendling.
dumster dive
Elnec Smartprog2.
Beja, dar ir pabambėsiu. 99.7% visų šiuolaikinių prietaisų su apvaliais maitinimo kištukais turi centre pliusą, išoriniuose žieduose minusą. Tačiau šio pakrovėjo durni kūrėjai padarė, kad maitinimas- centre minusas ir šone pliusas.
dumster dive
Nors gal ir todėl jis buvo išmestas. Nes originalų maitinimo šaltinį kažkas nukniso, o dėžėje buvo įdėtas paprastutis “juodas brikas”. Ir jis tikrai neveikė. Papildomai pasakysiu, kad šis programatorius žiauriai daug ima srovės- 15V ir kelis amperus bent jau startui. Ir softas erzina. Tikrai kvailystė mokėti virš 400 eurų už tokią dėžutę.

Atgal į “daivingą”:
dumster dive
Tokios dėžutės (be diskų ir aišku be maitblokio) irgi ne problema surast. Kaip ir i3 (ir rodos i5) nešiojamus kompus, stacionarius kompus ir rodos blade serveris vienas buvo. O dar Cisco access pointai (PoE), keli 24 portų gigabitiniai tinklo šakotuvai ir dar visas kalnas keisto šlamšto. Viską užbaigia monitorių, printerių ir šiaip dažų spalvų kalibratorius už 800+ pinigų.

Ir kas donoras? Ogi VĮ “xxxxx” 🙂

P.S. atsiprašau, kad nėra normalių straipsnių- degraduoju.

5 replies on “eDumster Diving”

  1. Sveiki, Levai,
    Gal norite parašyti koki sraipsni apie Nepertraukiamo maitinimo šaltinius UPS, ju remontas perdarimas. Kokia nors vandalizacija pure sine wave ups ir pan.
    Gal įmanoma pačiam toki pasigaminti? Gal yra teke?

  2. Negi tokie prietaisai buvo išmesti į visiems prieinamą buitinį konteinerį ar buvo kur atvežti utilizavimui?

    P.S. EEVblog #984 video buvo tiesiog savotiškas balandžio 1 pokštas

  3. Vytautui: ne, valstybinės įmonės skelbia utilizavimo konkursus- aukcionus. Kaina būna už kg ar šiaip iš lempos. Kartais viskas būna labai pigiai. O tada viskas atkeliauja utilizavimui. Kai kurie daiktai utilizavimui neverti, nes juos galima panaudoti- kad ir gigabitinius switch ar Cisco access pointus.

    Tomui: tai gana sudėtingas prietaisas, jei kalbama apie šiuolaikinius UPS su true sinewave. O tai ar verta gamintis? Seniau (5…10 metų atgal) aš pardavinėjau tokius (pirkdavo cirkuliaciniams siurbliams prie malkinių pečių). Bet po to paklausa nunyko.

    UPS true sinewave
    Ši muilina nuotrauka, tai kažkur 1+kW true sinewave UPSo viduriai. Čia ir krovimas, ir PFC, ir DC/DC konverteris ir HV DC/AC konverteris.

  4. Na kiek žiūrėjau APC tai stovi didelis trafas dažniausiai. O čia fotkėje turbūt impulsinis modernesnis.
    Tai aš dėl to ir domiuosi kad malkiniam reikia, formuose šneka pastačiau paprasta tipo ne sine wave nieko blogo…

    Šiaip yra lemonoje ~100 eur bet + reikia akumo dar +100 eur
    Arba pirkt koki APC tai panašiai irgi gaunasi tik pirmu atveju rezervas didesnis tikriausiai gautusi.

    Šiais laikais šilumos siurblius susistate žmogėnai tai jokie ups nepades ten srebia energijos….

  5. Tai ant pcb jokiam upse esminis trafas ir nekaba – jei jau reikia 50hz tai jis neišvengiamai gan didelis ir sunkus. O šilumos siurbliui ir nereikia ups, dingus elektrai šildymo nebus (bet kai namas A+ klasės, kur šilumos siurbliai ir statomi ir dar nekiauras tai ne problema ir be šildymo pabūt) , bet ir neįvyks Černobylis kaip su malkiniu katilu. Tai svarbiausia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *