AVR100: Max7219 LED matricos iš kinų

Reikėjo padaryti LED eilutę. Kaip visada greitai ir pigiai. Labai prabangiai nereikėjo, todėl pasirinkau kiniškas 8×8 matricėles su MAX7219 valdymu. Viskas ko reikia tai tik maitinimas ir koks nors SPI. Kelios komandos leidžia reguliuoti šviesumą. Visas gerumas tame, kad kiniški modeliai agregatuojasi į ilgą eilutę ar panašiai. Pats eilutės valdymas vyksta per USB-COM portą.

MAX7219 LED matric control USB AVR

Jau toks senas ir nuvalkiotas projektas tikrai bus padarytas pas “arduinistus”. Tačiau trumpos paieškos parodė- kad taip nėra. Dalis projektų atsisijojo dėl visokių keistų “arduino” failų formatų. Kiti… neveikia. Net pačiuose straipsniuose parašyta- “I don’t know, but this example do not work”. Pradėjus nagrinėtis kodą, susidarė nuomonė, kad programos rašytojai net nabandė skaityti MAX datašyto arba tūpai kopy-pastino svetimą kodą. Netgi klasikinė nesamonė su soft SPI padaryta. Ir vėl teko viską perdaryti. Baisiausiai kas gadino projektą tai paprastas kiniškas laidelis su kištuku- tai buvo kontaktas, tai nebuvo. Ne veltui jau rašiau apie wire wrap.
Tačiau problemos buvo įveiktos ir projektas greitai sumestas į vieną vietą- vienam gale USB, kitam gale LED matricų “kirmelė” (aišku ir maitinimo šaltinis reikalingas. Demonstracijai užtenka ir USB). Softas kiek pakeistas- sudėtas ATARI fontas, dar keli pakitimai. Tačiau viskas veikia. Kad paleisti- reikia prijungti prie kompiuterio ir per naują COM portą pumpuoti tekstą. Tekstas rodomas ant LED matricos. Nėra teksto išvalymo komandos, todėl jei reikia pašalinti, naudokit probelus.

Kaip visada:
AVR USB serial LUFA MAX7219 LED Matrix source code (ATmega32U4).

Valdymui naudojamas COM portas leidžia duomenis rodyti iš daugelio šaltinių ir skriptų. Galima rodyti kokio nors saito lankytojų skaičius ar kiek kartų buvo atidarytas šaldytuvas. Rodyti kokius nors keistus tekstus ar siuntinėti pranešimus aplinkiniams. Ar paprasčiausiai rodyti laiką. Čia labiau nuo fantazijos priklauso.

2 replies on “AVR100: Max7219 LED matricos iš kinų”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *