Antireklama ir LED remontas

Nėra paslaptis, kad prieinu prie utilizuojamos elektronikos. Pastebėjau gana daug vienodų LED prožektorių- Osram Ledvance 50W. Labai jau smulkus korpusas kaip 50W šviestuvui. Todėl vieną paėmiau skrodimui- švietė vos keli LED.
Skrosti buvo sunku- stiklas priklijuotas silikonu. Bet biški manipuliacijų peiliu ir atsidarė.

osram ledvance 50w crap LED

Viduje – draiveris ir aliuminio PCB su 18×4 SMD LED. Draiveris aukštavoltis. Patikrinau- didžioji dalis LED iškepė, ten kažkokie specifiniai, po kelis kristaliukus, nes kritimo įtampa daugiau už 8V ant čipo (9.05V x 0,075A x 72 vnt =48.87W. 8 LED nuosekliai – 72V, 0.69A). O draiveris kaip ir geras. Galvojau, gal išlupti draiverį ar dar ka nors, bet prisiminiaus, kad iš kitų prožektorių pripildžiau “stalčiuką”:

osram ledvance 50w crap LED

Ten kiniški “50W”, “100W” ir kažkokie tarpiniai. Šiaip, LEDai neturi griežtų vatų ribos, jie turi tik kristaliuko temperatūros ribas. Todėl pradėjau eksperimentuoti- “100W” neuždegė, “50W” mirksėjo, o kažkokie su kiek mažiau LEDų, du nuosekliai puikiai veikia. Todėl ir sujungėm.

Gavosi tokia kvailystė. Spėju, kad diodai kokie “ala 20W” arba “kiniški 50W”. Viduje 10 kristalų ir 3 eilės. Pas tokį kur parašyta “50W” eina 10 kristalų ir 5 eilės. Tai gaunasi gal 30W? Spėjam- 25.
Nuosekliai sujungus, gaunasi kaip ir normalus režimas- įtampa apie 60V, srovės deja nepamatavau. Prisiminiau tik kai susukau visus varžtelius. Teoriškai kaip ir 0.8A, bet kiek realiai eina nežinau- draiveris turi riboti srovę (taip tikiuosi).

osram ledvance 50w crap LED

Sutepėm termopasta, susriegėm naujas aštuonias skylutes. Surinkom, šviečia. Tačiau viena bėda- tikrai korpusas per mažas. Po 15 minučių švietimo kambaryje, radiatoriaus nugarėlės temperatūra jau virš 75 laipsnių. Kas darosi pačiam LED net baisu pagalvoti. Tikrai per mažas radiatorius tiems 50W. Todėl ir nesistebiu, kad tiek brokuotų išmetė. Tikrai tinkamas pašvietimui su judesio jutikliu, bet tikrai netinkamas ilgam darbui.

9 replies on “Antireklama ir LED remontas”

  1. Matai kaip 🙁 pas manę naudojamas 20W Osram Ledvance. Galvojau, kad gerą daiktą perku…

  2. Gerų LED pas mus nelabai yra pirkt. Gal nebent V-TAC 160lm/W. Visiškai neverta švaistyt pinigus perkant garsių firmų šlamštą, nes švies tiek pat kiek no-name, jei ne trumpiau.

  3. Kažin kokia situacija su “vamzdinėm” led lempom t.y. pakaitalais vietoje liuminescencinių. Yra padorių? Apsilankydamas per perdirbėjus esu matęs ištisus pluoštus radiatorių perdirbimui atrodo lenkiasi neblogai. Garaže susidėjau T8 tipo po 1,2m kažkokias (UK pirktas) gan greit, po kokių metų nusprogo viena, paeiliui ir kitos. Tuo tarpu kaip darbastalio 58w lempa su paprastu droseliu veikė taip ir veikia (kai šalta, aišku, nelabai). Tai jausmas dviprasmiškas… Zirzimas, blogas startas nervina, bet ledines “amžinas” kai jos net morališkai nespėja pasent keist kas metus irgi nei ekonomija nei ekologija. Ir šviesos mažiau, nors lempų kiekiu galima kompensuot…
    Turiu gražų senovišką vokišką 1930 ųjų stiliaus liuminescencinį dvivamzdį šviestuvą, norisi virtuvėn pakabint, bet sprendžiu dilemą ką į jį dėti. Jame liuminescencinės lempos statosi visiškai atviros (šviečia 360 laipsnių), o led tokių nelabai yra. O gal kišt į vamzdžius 24v led juostas, bet tai aušinimo nebus…

  4. Liuminescencinių LED pakaitalai nustebino. Šviečia jau keletą metų po daugiau nei 8 darbo valandas per dieną, bet čia turbūt priklauso nuo gamintojo filosofijos ir sėkmės.
    Siūlau keletą variantų:
    1. Pirk pigiausias, kurios per garantinį laikotarpį atsipirktų, o čekį išsaugok.
    2. Pirk lempas su daugiausiai liumenų vatui, tik žiūrėk, kad kaina būtų su protu.
    3. Matuok kaip įkaista diodai ir jei įkaista daugiau nei 70 laipsnių, sumažink jiems tiekiamą srovę.

  5. “vamzdinių”, “armstronginių (į lubas), prožikų, bra ir kitokių… kalnas. Bet nežinant parduoto kiekio, sunku sužinotik kaip svyla. Namuose naudoju fylipso ir osramo sukamas į E27. Kol kas nei viena neperdegė. Tik arba anku, arba jos šviečia silpniau. Kaime vietomis sudėjau šrotą iš parduotuvių, tai ten kogero kitas “levelis”. Tai veikia.

    Jonui- gal 20W turi geresni W/aušinimo santykį ir taip nekaista.

  6. nusigandau ir as paskaites, bet panasu, kad pas atnaujinta modeli geriau ausinas

    led

    sviecia 50tiniai jau antrus metus
    idomu kuo gristas tas 140lm/w 😀 nors t8 tiek osram (lyg) tiek kazkokios nouneimines is mokvezos irgi trecius metus kuo puikiausiai sviecia

  7. Net nepastebėjau kad šitas š yra osram, tik priekį ir vidų žiūrėjau… Darbe nemažai jų buvo- turbūt nė vienas metų neišlaikė, nors ir sąlygos nėra geros. Aš irgi norėjau išardyti, pamačiau, kad gerai priklijuotas stiklas. Na tai pragręžiau antroj pusėj skylutę, padaviau biški oro – o, stiklas lenkiasi, bus gerai. Uždengiau viską, jei stiklas sprogtų kad į akis nekliūtų ir gerai oro padaviau. Sprogo, bet pats plastikinis korpusas išsitaškė. Iš šių prožektorių geras tai radiatorius, didelio paviršiaus ploto, žemas, lengvai pjaustosi, daug M3 skylučių.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *