STM32 LCD devboardas

Rašiau, kad prisirinkau PCB nuo brokuotų Varnos žoliapjovių, su grafiniu LCD, STM32F103VGT ir BT. Viskas kaip ir veikia, bet šūdas tas BT (hosto softo normalaus neradau), o ir daugumas MCU kojų neišvedžiota. Todėl nutariau pasidaryti savo PCB.

kibiras
Kibiras broko. Bėda ta, kad beveik visos PCB lakuotos. Lakas nusiima tik mechaniškai.

kibiras
Maišas LCD ekraniukų. Gaila, bet jie kažkokie “sujaukti” ir išgulėjo daug laiko kieme po lietum. Reikia būtinai gauti 24 pin, 0.8mm žingsnio, kontaktai žemyn (bet rodos tinka ir aukštyn) jungčių. Užsisakiau kažkiek pas kinus, bet kol atvež.

kibiras
O čia jau mano devboardas. Iš papildinių tik RS485 draiveris ir USB kištukas. Beveik visos kojos išvestos į 0,1″ jungtis (kelios susijusios su LCD ekranu neišvedžiotos, gal dar ką nors pamiršau). Išvedžiotas analoginis maitinimas su filtrais (dėl ADC/DAC). Kadangi yra net keli UART, tai specialiai palikau nesujungta su RS485. Todėl testinėje PCB ir yra tie trys laideliai.
Ekraniukai trijų tipų: mažiukas pozityvas, mažiukas negatyvas ir didelis grayscale. Ekraniukų kontrastas tai nelabai (gal neatbūriau kontrolerio tipo) o ir nuodingai mėlynas pašvietimas visiškai susuka protą mano telefono fotoaparatui.
Kol kas softas neskelbiamas (galima naudoti ir senesnį), bet veikia ir USB, ir RS485, ir RTC, ir FSMC, ir CRC32 (apie šitą bus mikro straipsniukas) ir manau visos kitos periferijos.

Devboardo savikaina ~4€ (jei patys norit susirinkti). Viso užsakiau 10 PCB. Kelios man reikalingos, o su keliom galiu ir atsisveikinti (į “dovaną” eina PCB ir pramoninis lakuotas PCB su LCD nuo kurio reikės pačiam nusilupti detales, bonus- papildomas netestuotas LCD) +S&H. Ant PCB galima lituoti ir biruolius, tik tada neveiks FSMC, nes čipai silpnesni. Taip pat galima paprašyti ir purple PCB. Rodos dar kelios guli nepanaudotos ir neaplituotos.

Iš klaidų: LCD pašvietimo kojos netelpa į PCB skylutes. Kaip minimum dvi kojos ant silk screen parašytos, bet neišvestos- paskutinę minutę nusprendžiau nesikankinti. Bet užmiršau silk screene nutrinti.

3 replies on “STM32 LCD devboardas”

  1. Analoginės dalies reference:

    analog
    Kairėje RC filtas, dešinėje LC. Jei nenaudojamas analog, vietoje L statom trumpiklius ir galima sutaupyti pora kondensatorių.

    Be AVCC ir AGND STM32 nepasileidžia- čia maitinasi PLL.

    R11, C13 – reset užlaikymas.
    R16 – jonistoriaus (RTC) pakrovimas, kad didelė talpa neužtrumpintu. Per diodą vistiek gaunasi kiek per daug (jei šotkis, ~3V) vienos celės jonistoriui (2.7V), todėl čia statau dvigubą, 5V arba statyti šūdinesnį diodą.
    R12, R13 – VCC ir GND atrišimas nuo AVCC ir AGND.
    R14 ir R15 – Vref.
    likę kondikai kabo ant analoginių linijų.
    D1 – RTC batareikos atrišimas (BAV70 -Vf=0.715V, dvigubas diodas, BAS70-05 -Vf=0.410V).
    C24 – RTC maitinimo kondikas. Net toks, 0.68μF, pypukas duoda keliasdešimt sekudžių RTC “backup”.
    C17 – jonistoriaus pajungimas. Yra jungtis RTC batareikai.

    Jei nereikia RTC, nededam 32kHz kvarco ir visko susijusio su RTC. Gaunam +2 GPIO.

  2. Naudojant didelį, grayscale LCD ekraną, reikia sumontuoti 4 kondensatorius.
    LCD big
    Nežinau tiksliai, bet pabandžiau išmatuoti esamus:

    C18 (pirmas LCD jungtyje) – 0.3μF
    C19, C20 – 1.6μF
    C21 (paskutinis LCD jungtyje, vienas galas į žemę) – 0.2μF. Tačiau fiziškai didesnis, gal aukštesnės įtampos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *