Funkcinis generatorius

Mano audio stiprintuvų testavimui man reikėjo generatoriaus. Taip pat aš turėjau MAX038 mikroschemos pavyzduką. Tai ištrauka iš techninio aprašo:

MAX038 tai aukšto dažnio, precizinis funcijų generatorius generuojantis stabilius, aukšto dažnio, trikampio, meandro ir sinuso formos signalus. Generatoriui reikia labai mažai išorinių komponentų. Išėjimo dažnis gali būti kontroliuojamas įtampa ar parastu rezistorium pajungtu prie vidinio stabilizuoto 2.5V šaltinio ir vienu kondensatorium. Dažnio diapazonas nuo 0.1Hz iki 20MHz. Taip pat galima reguliuoti signalo užpildyma naudojant specialų įėjimą, į kurį paduodamas ±2.3V kontroliuojantis signalas. Tiek dažnio, tiek užpildymo įėjimai yra nepriklausomi.

osc

Naudojant šiuos įvadus galima padaryti dažninę moduliaciją ar sweep generatorių.
Signalų formas parenkamos paduodant TTL lygio signalus į specialius įvadus mikroschemoje. Išėjimo signalas gali pasiekti 2VP-P ir yra simetriškas žemės atžvilgiu. Žemos įšėjimo varžos išėjimas duoda iki ±20mA srovę.

Signal generator circuit diagram
Schema spausdinimui.

Detalių išdėstymas:
Signal generator PCB

Detalių vertės yra aprašytos MAXIM firmos interneto puslapiuose patalpintoje techninėje informacijoje.

Spausdintos plokštės paveiksliukas PDF formate.

3 replies on “Funkcinis generatorius”

  1. Šia schemą aš jau išardžiau, o mikroschemą perlitavau į kitą, gudresnį aparatą.

    Dabar bloga žinia:

    This product was manufactured for Maxim by an outside wafer foundry using a process that is no longer available. It is not recommended for new designs. For further information, contact us. The data sheet remains available for existing users.

    Realus vertimas- nebeliko kristalo šablonų ir niekas jų nežada gaminti per naujo. Tai ne pirmas kartas mikroschemų pramonėje. O gaila. Gera buvo mikroschema, ir neturi analogų su tokiu plačiu diapazonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *