USB namuose

Tesiu savo kovą su printerio porto nebenaudojimu. Kiek pasiknaisiojes internete ir dėl to, kad viena Lietuvos elektronikos firma pamaitino mane keliolika ATMEGA16 16AI mikroschemų teko pasidaryti eksperimentinę plokštę.

USB- multiport adapter

Tai nieko naujo ar neįprasto- minėta ATMEGA16, 12MHz kvarcas ir keletas rezistorių. Kiek teko pakeisti programos kodą iš interneto ir tarp kompiuterio įrenginių atsirado AVR309: USB to UART protocol converter. Tai aparačiukas kuris prijungia prie kompo ATMEGA per USB ir su softu galima valdyti visas megos kojytes. O tai gana daug kojycių… 🙂

Dabar reikia tik nusikrauti Delfi7 ir pasirašyti savo programinę įrangą, kad per USB pumpuoti duomenis į FPGA konstrukcijas. Gal ir užkrauti FPGA konfiguracija iš pagrindinio kompiuterio. O tada atsiveria plačios lankos visokiems LCD displėjams, skaitmeniniams oscilografams ir šiaip “digital home” sistemom.

device manager

Čia device manager langelis.

Čia USB softaz visas. Archyve guli firmware, usb draiveriai windowsams, dll programom, testinė programa. Viskas su “išeities tekstais” t.y. source included. Kad sukompiliuoti reikės AVR asemblerio ir Delfi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *