LCD išniekinimas

Neturiu ką jums parašyti, bet pamačiau pas save ant palangės numesta matricą nuo LCD monitoriaus. Jau net nežinau kas per gamintojas- valdančioji mikroschema Novatec. Tikriausiai koks nors 17″ Samsungas. Nesinervinkite, matrica bloga ir nesuremontuojama. Gedimo simptomai- įjungus matosi vaizdas ir vienas horizontalus brūkšnys. Po kiek laiko ekranas pasidaro baltas. Įjungus ir išjungus, vaizdas kuriam laikui atsiranda.

LCD isniekinimas

Dėl gedimo kaltos tos keturios mikroschemos iš šono. Fotografijoje jos matosi viršuje- nes matrica paversta šonu. Viena iš jų siaubingai kaista.

LCD isniekinimas

Nrs ir nelabai gavosi, bet matosi, kad matrica “išrengta”. Čia prie lango stiklo prispausta tik pats matricos stiklas su skystais kristalais.

Skaityti toliau ir pamatyti daugiau fotkių.

LCD isniekinimas

Čia vaizdelis iš arčiau. Laideliai einantys link stiklo tokie plonyčiai… Jei kas sugalvotu technologija kaip tokius laidelius perklijuoti, daug daug matricų būtų galima suremontuoti.

LCD isniekinimas

O čia mano autoportretas. Sveikinimai iš LCD išniekinimo eksperimento. Beja, tokias “išniekintas” matricas galima dėti ant kodaskopo ir projektuoti vaizdą ant sienos ar ekrano. Svarbu tik neperkaitinti pačios matricos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *