ATMEGA USB 006 (USB+LCD)

Laikas jungti prie USB. Po keletos nesėkmingų bandymų pagaliau susiradau projektėlį kuris veikia. Gal ir kiti projektai veiktų atitinkamai juos pritaikius. Mano “testinė” plokštė yra ganėtinai universali. Kai ją projektavau, aš atsižvelgiau į keletą svetimų projektų ir pajungiau kontrolerio kojeles taip, kad su minimaliai pokyčiais būtų galima pritaikyti svetimo projekto kodą.

AVR USB LCD

Taigis, USB- universal serial bus. Tai ne tik paprastas nuoseklus interfeisas kaip RS232 ar panašūs, bet ir įvairaus lygio protokolų visuma. Dėl to ir vadinasi “universalus”. Dėl šio universalumo, USB nėra labai lengva pritaikyti. USB bibliotekos panaudotos iš http://libusb-win32.sourceforge.net projekto. Šio projekto teisės yra GPL/LGPL. Dar vienas momentas dėl USB- tai pačio įrenginio VIN (vendor identification number)/PIN (poduct identification number). Šie skaičiukai dar vadinami VID/PID pora. Šie skaičiukai nėra laisvai pasirenkami (kad nekiltu chaosas). Pats USB firmware yra panaudotas iš http://www.obdev.at/products/avrusb/index.html.

Kad pratestuoti šį projektą reikia mano testinės plokštelės ir LCD modulio.

Programos archyve yra ir mažytė programa pratestuoti kaip kas veikia. Valdančios programos “source” aš neįdėjau į archyvą, nes kažkodėl mano perkompiliuota programos versija veikė nekorektiškai palyginus su originaliu EXE failu.

20070922.zip.

4 replies on “ATMEGA USB 006 (USB+LCD)”

  1. gal galima butu placiau suzinoti kaip teisingai pajungti atmega per usb? noreciau igyvendint toki projekteli tik truputi dar esu per zalias… 😉

  2. prie atmegos prijungti du steperiai kurie valdo dvi stalo koordinates ir noretusi kad tokia sistema sektu peles arba vairalazdes judesius. Atmega16 esu programaves su C tai kazkiek gaudausi, o va su kompo programa tai visai nekas. Tiesiog niekada nesu to dares tai nezinau nuo ko ir pradet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *