ATMEGA USB 19: temperatūros daviklis

Tai kelių svetimų projektų kompiliacija. Iš esmės, šitas prietaisiukas nuskaito daviklio FM75 (kiek rimtesnis nei LM75, I2C) informaciją. Šis prietaisas nieko nekaupia savo atmintyje (nors galėtų, paprasčiausiai softas neparašytas), visa informacija nuskaitoma per USB į kompiuterį. Viena iš įpatybių: šis įrenginys nereikalauja jokių draiverių, operacinė sistema (išbandyta su Windows ir Linux Debian) mato jį kaip HID prietaisą. O toliau jau programos reikalas.

ATMEGA16 USB HID temperature sensor

Nuotraukoje matosi V1 veikiantis prietaisiukas, ir V2 PCB plokštelė paruošta litavimui. V1 ir V2 skiriasi tik tuo, kad panaudoti mažesni rezistoriai, pašalinti takelių pralindimai po resistoriu.
Panaudojau ATMEGA16 tik todėl, kad tokių megų turiu daug prisilupinėjęs. MCU stovi pasuktas 45 laipsnių kampu tik tam, kad išbandyti kaip Cadsoft Eagle sugeba sukinėti detales. Šiam projekui teoriškai turi tikti bet koks Atmel firmos procesoriukas veikiantis ant 12MHz ar daugiau. Tinka darbiniai dažniai 12, 15 ar 16MHz. Arba naujieji Atmel MCU su greitu RC vidinių generatorium veikiančiu ant 16.5MHz (yra softas programiniui dažnio kalibravimui). Čia labiausiai tiktu 8 kojų procesoriukas ATTiny45.

Reikalingi PCB, pdf, BMP, Eagle failai.

Source code, PCB, Eagle failai, Win ir Linux softas su source bus greitai įdėtas. Gal ir padarysiu online rezultatus.

Testavimas ant mano USB-AVR serijos plokštės. Firmware modifikacija, kai informacija dar parodama ir ant LCD ekrano. Daviklis prijungtas laidais:

USB + LCD + FM75

(papildymai)
Firmware, source code, command line with source code.
Eagle files (PCB and SCH).
Linux source code, MRTG config example. See comments for live results.

5 replies on “ATMEGA USB 19: temperatūros daviklis”

  1. Koks to daikto tikslumas? Klausiu todėl, jog ant stalo stovi dvi kiniškos pieštukinės, rodančios kambario temperatūrą LCD ekranėlyje, su 4°C skirtumu tarpusavyje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *