ATMEGA USB 11 (RGB LED rainbow)

Cha, vėl perlipom per numeriuką…

Internete daug visokių projektų kurie vadinasi maždaug taip “vaivorykštė iš trijų LEDų”. Mano bloge, manau, irgi toks projektėlis turi būti.
ATMEGA16 turi 4 PWM (impulso pločio moduliacija) išėjimus. Kitos megos turi daugiau ar mažiau, čia jau skaitykite savo mikroschemos aprašymą.

Aš panaudojau trispalvį šviesos diodą iš pigaus ir seno (nu nelabai seno) skanerio. Toks šviesos diodas patogus ekperimentams todėl, kad jis galingas, visos trys spalvos vienam korpuse ir arti viena kitos. Ir šiaip lengva prilituoti. Dar manau, kad visi trys diodai turi subalansuotą šviesumą t.y. ta pati srovė per dioda duoda vienodą šviesumą atsižvelgiant į technologiją ir akies jautrumą įvairiom spektro dalim.

RBG schematics

Schema pati primityviausia- diodų modulis, trys 470 omų balastiniai rezistoriai. Ir viskas pajungta prie mano eksperimentinės plokštės. OC0 jungiasi prie “firmware” mygtuko, OC1A ir OC1B bei Vcc randami lizde skirtam jungti LCD modulį.

PWM RGB

Čia veikiančio “aparato” fotkė. Gaila, bet mano foto aparatas tiesiog išprotėja nuo ryškios diodų šviesos (diodai šviečia tikrai stipriai, jie gi apšviesdavo visą skanuojamo lapo eilutę).

O čia trumpas filmukas darytas su fotoaparatu. Deja, jis neatvaizduoja nei 20% spalvų sodrumo.

Programa labai paprasta. Ji naudoja “0” taimerį kaip pertraukimų generatorių ir tuo pat metu kaip nulinio kanalo PWM generatorių (todėl negalima labai sumažinti taimerio dažnio- pradeda mirgėti šviesos diodas. Dėl to ir atsiraso papildomi kintamieji kurie lėtina skaičiavimo procesą pertraukimo paproramėje). Kiti du diodai prikabinti prie “1” taimerio, kuris turi du nepriklausomus PWM išėjimus.

Didžioji matematika atliekama dviejose procedūrose kuriose atliekamas “H” (hue) perskaičiavimas į RGB reikšmes. Ačiū keliems patarėjams iš naujienų grupės, kad nukreipė mano mintis teisinga kryptim. Mano H2RGB keitiklis veikia identiškai MS Paint programos spalvų paletei (aišku supaprastintai, kai šviesumas ir spalvingumas fiksuotos vertės).

Programos source code: 20071101.zip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *