Philips grotuvėlis- ardymas

Eiliniam vandalizavimui papuolė MP3/MP4 grotuvėliai. Kol kas tipiniai gedimai- sulaužytos USB jungtys, negyvi akumuliatoriai ir sugadinti firmware. Net ir geras grotuvėlis turi vieną didelį minusą- jis nesimato kaip “mass storage device”, o matosi kaip “media player”. Todėl kad apsikeisti failais su grotuvėliu reikia arba debilno firminio softo ar windozės media playerio (rodos 11). Įdomiausia, kad “blogos firmwarės” grotuvėliai kompui atrodo kaip specifiniai “flašiukai” (mass storage device)- matyt taip numatytas softo įkėlimas.

Philips Mp3-Mp4 player

Grotuvėliai ardosi gana paprastai. Reikia nulupti po valdymo mygtukais esanti plastikinį dangtelį, po juo bus du varžteliai. Toliau nusistumia visas dugnas (nutraukoje baltas), vėliau galima lupti akumuliatorių, pagrindinę plokštelę, mygtukus ir ekraniuką.
Kadangi gana daug iliustracijų, tolimesni skaitalai giliau. Spauskite į nuorodą:
Philips Mp3-Mp4 player

Išsukus dar kelis varžtelius viskas išsiardo…

Philips Mp3-Mp4 player

Čipsetas buvusio Sigmatel, kurį jau nupirko Freescale semiconductors (ex Motorola) STMP3650, STFM1000.

Philips Mp3-Mp4 player

Pagrindinis mikroscheminas tikriausiai priklauso STMP3600 šeimynai. Teoriškai šitas vabaliukas turi sugebėti groti MPEG4 prie 20fps ant 1/4 VGA (QVGA) ekraniuko. Jis lengvai bendrauja su wifi ir melyndančiu (bluetooth), aišku bendrauja su NAND flašu, valdo MMC/SD korteles… ir daug daug kitų navarotų. Tikimės, kad Freescale neslėps savo “naujų” čipukų vidurių ir paskelbs SDK viešai. Tada bus galima daug ką prirograminti. Plačiau apie čipuką freescale/sigmatel puslapiuose.
STFM1000- tai FM radija. Nieko indomaus.

Taip pat Coremagic 0089 CMS4A16LAH-75 – tai SDRAM čipukas (128Mbit, x16 organizacija, 83…133MHz).

Philips Mp3-Mp4 player

O čia jau įdomu- grotuvėlis turi gana didelę operatyvinę atmintį. Kiti grotuvėliai kankinasi su keliais kilobaitais pačiam procesoriuje, o čia 16 megų RAMo…

Philips Mp3-Mp4 player

bei NAND flashas Toshiba TH58NVG4D4CTG00 16Gb MLC 70nm NAND Flash. Žmoniškai šnekant, 2 gigabaitų NAND flašas, teoriškai du mažesni flašai viename korpuse. Pas grotuvėlį numatyta vieta dviem tokiem čipams. Dar ne visus variantus grotuvėlių išardžiau, bet turiu 1, 2 ir 4Gb variantus.

Philips Mp3-Mp4 player

Ekraniukas žymiai geresnis nei paprastų kinietiškų grotuvėlių. Tai (kiek suprantu LG-Philips) LTM0180TC1KH. Dar neradau informacijos, bet manau kad tai 1.8 colio, QVGA LCD TFT ekranėlis.

Philips Mp3-Mp4 player
Kokybė tikrai gera. Ypač palyginus su šiais senais kinietiškais grotuvėliais.

Ir pabaigai- išnarstytas grotuvėlis prijungtas prie USB. Rodo kad jis dar kažkiek gyvas. 🙂

Philips Mp3-Mp4 player

7 replies on “Philips grotuvėlis- ardymas”

  1. Xa lauksim 🙂 Klasiokė turi šitą daiktą ir labai staipos su juo ale baisiai geras… 😀

    On-topic: Pre-made grotuvas neturi nei wi-fi nei BT nei kortelių skaitytuvo, taip išeina su juo galima ir nauja grotuvėlį pasidaryt su 2x tiek funkcijų? Kodėl philips’as nededa jų į grotuvus?

  2. Philipsas nededa visų navarotų, nes įrenginio kaina išaugtu. O beto, būtų sunku leisti “pagerintas” versijas. Dabar užtenka prilituoti SD lizdą- ir prašau SD kortelių grotuvėlis. Pridedam BT moduliuką- mobiliako “priedelis”, WLAN modulis- žiu jau ir media centras.

    Gaila, bet kol kas freescale nepaviešino daugiau info apie pagrindinį čipą. Net neaišku kokios šeimos procesorius. Tikriausiai ARM+DSP, tai žymiai geriau nei Z80+DSP kaip pigiuose grotuvėliuose.

  3. Na jo, bet ne visi nori ardyti savo grotuvus :). Įdomu mano creative’as tokiu užslėptų galimybių turi?

  4. labas, gal gali pasidalinti, kokius atsuktuviukus naudoji ardydamas – ar tikrai skiriasi pigūs ir brangūs rinkiniai ir ką naudoji įdėti/išimti varžtelius iš jų vietų – įrankį su magnetuku ar pincetą? tikiuos aiškiai parašiau 🙂 ačiū.

  5. Taip, atsuktuvai turi būti geri. Nes prasti atsuktuvai nervuoja, o ir yra didelė galimybė sugadinti varžtelius. Taip ypač liečia įvairaus tipo žvaigždutes. Žvaigždučių komplektą (5vnt. pirkau kažkur už 100Lt), paprasti (įvairių dydžių atskuktuvai ~20Lt vienetas). Jei dažniau sukinėji, tai atsiperka. Ir dar, VISADA turi sutapti atsuktuvo “numeris” su varžteliu. Jei varžtelis PH1, tai PZ1, nors jis lygtai ir tinka, geriau nenaudoti.

    Varžteliai ir taip iškrenta. O jei reikia, kiekvienas atsuktuvas lengvai įsimagnetina su stipriu magnetu.

    Geros žvaigždutės buna tokios kietos, kad jos lengvai pjauna varžto metalą, bet ant pačio atsuktuvo nelieka įvrėžimo. Bet tokie kieti atasuktuvai yra trapūs- negali su jais lenkti- iškarto sulūž.

  6. o iš patirties, gal firmos pavadinimą rekomenduosit? kaip suprantu iš kainų ir aprašymų – Wiha PicoFinish yra gerai, o Pro’sKit ne taip? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *